Το πρωτάθλημα στην Ιταλία έχει ξεκινήσει με αυστηρούς κανονισμούς για τον COVID – 19. Από ότι φαίνεται όλες οι ομάδες τηρούν τα πρωτοκολλά ασφάλειας και δίχως κανένα κρούσμα σε αυτές 5 αγωνιστικές που έχουν ήδη γίνει, ο Δήμος της Γένοβας αποφάσισε να προτείνει μια τολμηρή πρόταση.

Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου έχουμε το ντέρμπι της Γένοβας ανάμεσα στην Σαμπντόρια και την Τζένοα. Οι 2 ομάδες ζήτησαν ο αγώνας να διεξαχθεί με φιλάθλους. Ο Δήμος της Γένοβας έστειλε επιστολή στον Πάολο Ντελ Πίνο, πρόεδρο της Serie A ζητώντας του την έγκριση του σε αυτήν την πρόταση.

Στην επιστολή ζητούσε ο Δήμος, αν γίνετε το παιχνίδι να γίνει με έναν μικρό αριθμό φιλάθλων και από τις 2 ομάδες με την προϋπόθεση πως θα τηρηθούν όλα πρωτόκολλα ασφάλειας. Στην συνέχεια αναφέρθηκε πως και οι 2 σύλλογοι κατανοούν πως όλη η χωρά βρίσκεται σε στάδια προσαρμογής άλλα η επιστροφή των λίγων φιλάθλων στα γήπεδα θα βοηθούσε να ξανά βρεθούν τα πατήματα της αθλητικής πραγματικότητας. Τέλος, τονίζοντας είπε πως είναι το πιο μεγάλο αθλητικό συμβάν της Γένοβας αυτό το παιχνίδι.

Βεβαία αυτή η πρόταση μπορεί να θεωρηθεί ως και τρελή αν συμπεριλάβουμε το τι συνέβη στην Ιταλία πριν 2 μήνες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιμέλεια: Μάριος Άνθης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube