Δημοσκόπηση του δεύτερου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης (διεξάγονται την Κυριακή 28 Οκτωβρίου) καταγράφει νέα καθίζηση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) μετά τη Βαυαρία και δείχνει ότι μεγάλοι κερδισμένοι αναμένεται να είναι οι Πράσινοι (Die Gruenen).

Πιο συγκεκριμένα, τους Πράσινους προτίθεται να ψηφίσει το 22% (στις εκλογές του 2013 είχαν λάβει 11,1%), ενώ τους Χριστιανοδημοκράτες το 26% (το 2013 έλαβαν 38,3%) και τους Σοσιαλδημοκράτες το 20% (το 2013 είχαν λάβει 30,7%).

Την ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), η οποία δεν είχε εισέλθει στο προηγούμενο τοπικό Κοινοβούλιο του Βίσμπαντεν, φέρεται να ψηφίζει το 12% και άρα το AfD να εισέλθει αυτή τη φορά αφού το όριο είναι 5%, τους Φιλελεύθερους (FDP) ψηφίζει το 8% (το 2013 έλαβαν μόλις 5,0%) και την Αριστερά (Die Linke) το 8% (το 2013 είχε λάβει 5,2%), σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο κρατίδιο της 'Εσσης όπου βρίσκεται η οικονομική μητρόπολη Φρανκφούρτη, συγκυβερνούν Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι υπό τον πρωθυπουργό Φόλκερ Μπουφιέ (CDU).

Οι εκλογές της μεταπροσεχούς Κυριακής στην 'Εσση αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μετά τις βαυαρικές, αφού ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις και για τον μεγάλο συνασπισμό του Βερολίνου υπό την καγκελάριο Μέρκελ, της οποίας επίσης η θέση θα μπορούσε να γίνει επισφαλής.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε εισαγγελέας που επανεξέταζε έρευνες κατά του Τραμπ

Πτήσεις μαθητών με εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

Κυβερνοεπιθέσεις σε ψυγεία: Πάνω από 300 εκτεθειμένα συστήματα στην Ελλάδα

Γαλλία: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανήλικοι - Δύο νεκρά παιδιά, 16 τραυματίες

Γαλλία: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Κλιματική κρίση: Ο θερμότερος Οκτώβριος στην ιστορία – Το 2026 οδεύει προς δεύτερη υπέρβαση του ορίου του 1,5°C

Διεκόπη η δίκη της Ειρήνης Μουρτζούκου - Συνεχίζεται στις 12 Νοεμβρίου

Τραγωδία στη Γαλλία με σχολικό λεωφορείο - Νεκροί και τραυματίες

Χάκαραν τον Άδωνι Γεωργιάδη: Φαίνεται ότι... παρήγγειλε 150 Porsche, 50 Mercedes, 24 καραμπίνες και πιστόλι

Στο Δικαστικό Μέγαρο η Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας η δίκη