Ένα γκολ του Μπάκα, μαζί με το αυτογκόλ του Ντέλι αρκούσαν στη Βιγιαρεάλ για να πάρει σπουδαία νίκη μέσα στην Πράγα με 2-0 επί της Σλάβια. Απόδραση με διπλό από το Τελ Αβίβ με 1-0 για την Αστάνα επί της Μακάμπι με τον Τουμάσι στο 57'. Οι Ισπανοί πρώτοι με οκτώ πόντους και οι Καζάκοι στη 2η με 7, αφήνοντας την Σλάβια στην 3η θέση.

Η 4η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο:

Σλάβια Πράγας - Βιγιαρεάλ 0-2
(15' Μπάκα, 88' αυτ. Ντέλι)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αστάνα
(57' Τουμάσι)


Η βαθμολογία:
Βιγιαρεάλ 8
Αστάνα 7
Σλάβια 5
Μακάμπι 1

Η Σλάβια ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Σίκορα με τον Μπαρμπόσα να εξουδετερώνει το σουτ στο 8ο λεπτό. Στο 15’ ήταν η στιγμή για το «κίτρινο υποβρύχιο» αφού μετά από ασθενή επέμβαση σε χαμηλό γύρισμα από τον Λαστούβκα ο Μπάκα βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Πακαμπού στο 18’ και ο Μπάκα στο 23΄είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές για την Βιγιαρεάλ ώστε ν’ ανοίξουν το σκορ, ενώ πάλι ο σκόρερ απείλησε στο 38’. Ο Σίκορα προς το φινάλε του πρώτου μέρους, υποχρέωσε τον Μπαρμπόσα σε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση για να μείνει το σκορ στο 0-1.

Στο 62’ και στο 66’ ο Μπάκα θ’ απειλήσει σε δύο περιπτώσεις για να καθαρίσει τον αγώνα υπέρ της Βιγιαρεάλ με την μία περίπτωση να σταματά στον Λάστουβκα, ενώ στο 70’ χρειάστηκε πάλι ο Μπαρμπόσα σε προσπάθεια του Σούσεκ για να μείνει το 0-1. Στο 88’ ο Τσέρισεφ πάει να γυρίσει στον Σανσόνε και ο Ντέλι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2.



ΜΑΚΑΜΠΙ – ΑΣΤΑΝΑ

Η Μακάμπι μπήκε δυνατά στο ματς θέλοντας να σκοράρει νωρίς και να γίνει αφεντικό του αγώνα, με τον Κιάρτασον να έχει σουτ στο 11’ για να αντιδράσει ο Έρικ με επέμβαση, ενώ στο 18’ ήταν σειρά του Μπάμπιν να απειλήσει. Καλή στιγμή και στο 30’ για την γηπεδούχο, με τον Ατάρ δεν βρήκε η μπάλα στόχο, ενώ προς το τέλος του πρώτου μέρους είχε καλό σουτ και ο Μπατόκιο. Η Μακάμπι συνέχισε να πιέζει και ο Έρικ είχε πάλι απάντηση σε σουτ του Ατάρ.

Κι ενώ η Μακάμπι ήταν αυτή που πρωταγωνιστούσε στον αγώνα, ο Τουμάσι στο 57’ κι από εκεί και μετά η Αστάνα έκανε το βήμα για να περάσει στην 2η θέση.



Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube