Γενναία σαν τις ατρόμητες ηρωίδες που ενσαρκώνει στις ταινίες της αποδεικνύεται και στη ζωή η Αντζελίνα Τζολί. Η σούπερ σταρ του Χόλιγουντ αποκάλυψε, δημόσια, ότι πήρε την απόφαση και έκανε διπλή μαστεκτομή για να αποφύγει τον κληρονομικό καρκίνο.

Όπως έγραψε η ίδια η Αντζελίνα Τζολί στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι είχε πιθανότητες 87% να νοσήσει από καρκίνο.

Αιτία, το αποκαλούμενο «κακό» γονίδιο BRCA1, το οποίο υπάρχει στο DNA της και προδιαθέτει για την εμφάνιση της ασθένειας.

Το γεγονός αυτό ώθησε την διάσημη ηθοποιό, στην απόφαση να μπει στο χειρουργείο και να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή.

Ο λόγος για τον οποίο η αισθησιακή καλλιτέχνιδα αποκάλυψε δημόσια τη μαρτυρία της, ήταν –όπως λέει η ίδια στους NYT, για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το ζήτημα.

«Για κάθε γυναίκα που το διαβάζει αυτό, θέλω να γνωρίζει ότι έχει επιλογές. Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να εξεταστούν και να αναζητήσουν πληροφορίες για τις επιλογές που έχουν» καταλήγει στο κείμενό της η Τζολί.

Η μητέρα της, Μαρσελίν Μπερτράν, πέθανε από καρκίνο στα 56 της χρόνια, καθώς είχε το επίμαχο γονίδιο BRCA1, που μεταβιβάστηκε στην Αντζελίνα.

Ό,τι και να γίνει, για το μεγαλύτερο μέρος του ανδρικού πληθυσμού παραμένει σύμβολο του σεξ



Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Κορυδαλλός: Κατασχέθηκαν 6 ηχεία υψηλής ισχύος – Συνελήφθη 40χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Είχαν στις βαλίτσες τους 72 κιλά κάνναβης