Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Ο πρωταθλητής Κύπρου νίκησε 1-0 τη Σουτιέσκα στο «Stadion Kraj Bistrice» του Μαυροβουνίου και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του ΓΣΠ σε μια εβδομάδα. Αν οι «γαλαζοκίτρινοι» ολοκληρώσουν το έργο τους, θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Ντάνταλκ-Καραμπάγκ.

Ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε πίεση στα πρώτα λεπτά, με την Σουτιέσκα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 10’, όταν ο Σόφρανατς έκανε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Μπέλετς έδιωξε σωτήρια. Οι φιλοξενούμενοι, μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και βγήκαν μπροστά, αλλά οι περισσότερες επιθέσεις τους έμεναν ημιτελείς. Στο 35’ ο Ντε Βινσέντι έκανε το μακρινό σουτ, αναγκάζοντας σε σπουδαία απόκρουση τον Γκίλεν και στην επαναφορά, ο Νέντιτς πρόλαβε τον Τάμαρι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντε Βινσέντι ανατράπηκε εντός περιοχής και ο ίδιος με πέναλτι, που εκτέλεσε δύο φορές (σ.σ. ο διαιτητής διέταξε επανάληψη), άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπέλετς γλίτωσε τον ΑΠΟΕΛ από την ισοφάριση με δύο επεμβάσεις σε σουτ του Εράκοβιτς (50’) και κεφαλιά του Όσμαγιτς (53’). Η κυπριακή ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλη πίεση και στο 67’ ο τερματοφύλακας των «γαλαζοκίτρινων» λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος. Μετά από λανθασμένη εκτίμηση της φάσης, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ανέτρεψε τον Όσμαγιτς εντός περιοχής. Όμως, ο Νίκολιτς, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι «γαλαζοκίτρινοι» κράτησαν περισσότερο τη μπάλα, περιορίζοντας τη δράση των γηπεδούχων και κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη με σκορ 1-0, που τους καθιστά φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με ανατροπή η Αϊντχόφεν, «καθάρισαν» Κοπεγχάγη και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο Άμστερνταμ, με την Αϊντχόφεν να παίρνει με… buzzer beater τη νίκη με 3-2 επί της Βασιλείας. Η ολλανδική ομάδα προηγήθηκε στο σκορ, οι Ελβετοί έφτασαν σε ανατροπή κι ενώ ετοιμάζονταν να φύγουν με διπλό πρόκρισης, η PSV με δύο τέρματα στο 89’ και στο 92’, έφτασε στη νίκη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Τον επόμενο αντίπαλό τους μπορούν να σκέφτονται από σήμερα η Κοπεγχάγη και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Δανοί πέρασαν με σκορ 2-0 από την έδρα της Δε Νιου Σεντς και οι Κροάτες με το ίδιο σκορ από την έδρα της Σαμπουρτάλο, μετατρέποντας τις ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Πρόγραμμα και Αποτελέσματα του β’ προκριματικού γύρου

Τρίτη 23/7

Βικτόρια Πλζεν-Ολυμπιακός 0-0

Σουτιέσκα-ΑΠΟΕΛ 0-1
(41’ πεν. Ντε Βινσέντι)

Αϊντχόφεν-Βασιλεία 3-2
(14’ Μπρούμα, 89’ Λάμερς, 90+2’ Μαλέν - 45+1’ Αγέτι, 79’ Μπαλάντα)

Δε Νιου Σεντς-Κοπεγχάγη 0-2
(18’ Σωτηρίου, 61’ πεν. Σκοβ)

Σαμπουρτάλο-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-2
(67’ Όρσιτς, 78’ πεν. Πέτκοβιτς)

Τετάρτη 24/7

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Ρόζενμποργκ (20:00)
Φερεντσβάρος-Βαλέττα (21:00)
Κλουζ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00)
Μάριμπορ-ΑΙΚ (21:15)
Ντάνταλκ-Καραμπάγκ (21:45)
Ερυθρός Αστέρας-Ελσίνκι (21:45)
Σέλτικ-Κάλιου Νόμε (21:45)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube