Να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία ενός προοδευτικού συνασπισμού που θα μπορέσει να αποτελέσει αντίβαρο στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει προ αδιεξόδου την Ευρώπη, όπως διαφάνηκε και με το Brexit που αποφάσισαν οι Βρετανοί, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει μπαράζ συναντήσεων με ηγέτες και Ευρωπαίους αξιωματούχους, στο περιθώριο της πρώτης Συνόδου Κορυφής μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Η στάση της Ελλάδας και οι συσχετισμοί δυνάμεων στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρέθηκαν στο επίκεντρο στο «μίνι υπουργικό» της Δευτέρας υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως επιβεβαιώνεται και από τις επαφές που έχει προγραμματίσει το πρωθυπουργικό επιτελείο για τις Βρυξέλλες, στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου. Έτσι, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.

Στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας του με τη Σοσιαλδημοκρατία, μετά και την τηελφωνική συνομιλία του Σαββάτου με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει ως παρατηρητής στη σύνοδο των ηγετών των ευρωπαίων σοσιαλιστών που συγκαλεί ο Φρανσουά Ολάντ. Η σύσκεψη ήταν να γίνει στη Ρώμη στις 26 Μαΐου και είχε αναβληθεί εξαιτίας της συντριβής του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, αλλά πλέον τα νέα δεδομένα του Brexit επίσπευσαν τις διαδικασίες.

Όπως όλα δείχνουν, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει την Παρασκευή απευθείας από το Παρίσι για το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας