Η κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου, που πέθανε το πρωί σε ηλικία 99 ετών, δε θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους και η σορός του δε θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου για το τελετουργικό των βασιλικών εκδηλώσεων Κολεγίου των Όπλων, η σορός του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραμείνει στο Κάστρο του Ουίνδσορ μέχρι την κηδεία που θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενός του βασιλικού κτήματος.

«Αυτό συνάδει με την παράδοση και με τις επιθυμίες της Αυτού Υψηλότητος», σημειώνει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι οι διευθετήσεις για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. «Με λύπη ζητείται από τα μέλη του κοινού να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις συνθέτουν την κηδεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πιστεύεται ότι η ταφή θα γίνει στους Κήπους του Frogmore, που γειτνιάζουν με το βασιλικό κτήμα του Ουίνδσορ, όπου είναι επίσης θαμμένοι η βασίλισσα Βικτωρία και ο σύζυγός της πρίγκιπας Αλβέρτος.

Εν τω μεταξύ το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου καλεί τους πολίτες να μην προσέχονται έξω από τα παλάτια και κάστρα της βασιλικής οικογένειας και να μην παραβιάζουν τους κανόνες κατά του κορωνοϊού. Η έκκληση ακολουθεί τις πρώτες εικόνες συρροής κόσμου έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Κάστρο του Ουίνδσορ, με σκοπό να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου.

Οι σημαίες στα επίσημα κτίρια στη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες έως τις 8 το πρωί της επομένης της κηδείας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Πακιστάν για το αγνοούμενο Boeing 737 – Δραματική η τελευταία εικόνα από τα ραντάρ

Οταν ο Τζεφ Μπέζος έδινε το 1% της Amazon για 50.000 δολάρια, αλλά οι περισσότεροι του έλεγαν «όχι»

Θρίλερ με το διπλό φονικό στο Αίγιο - Η μητέρα φέρεται να σκότωσε τον γιο της

Αγωνία για την τύχη της Ελληνίδας που βρέθηκε ζωντανή μετά τον φονικό σεισμό στην Βενεζουέλα

Ημαθία: Κτηματικές διαφορές πίσω από αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό στην Ημαθία - Στον εισαγγελέα 47χρονος

Μια σύλληψη για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια στα Τρίκαλα

Κατάρρευση στα Πετράλωνα: Τα συντρίμμια καθυστερούν την αυτοψία - Προβληματισμός για την υγειονομική διάσταση

Aλλάζουν τελικά οι σπουδές στο εξωτερικό τη ζωή των φοιτητών;

Στους 21 οι νεκροί από την κατολίσθηση στην επαρχία Γκανσού στην Κίνα

Αιματηρή συμπλοκή, μετά τα μεσάνυχτα, στη Λάρισα – Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο