Στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, όπως και σε εκείνη του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, έξω από το γήπεδο των «κιτρινόμαυρων», αναφέρθηκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, μέσω της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις ευθύνες της Αστυνομίας στη δολοφονία Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκαν: «Όταν κάνουν παρέλαση στη χώρα οι 100 Κροάτες είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν ευθύνες. Όταν αυτές βαραίνουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς ψάχνουν πιο χαμηλόβαθμος φταίει. Αν ήταν χαμηλόβαθμος μπορεί να είχε αποταχθεί κιόλας. Τις εντολές, όμως, δεν τις δίνουν οι χαμηλόβαθμοι. Μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τους ακινητοποιήσουν. Είδαμε να μετακινούνται τότε κάποιοι διοικητές της τροχαίας, χωρίς κανένας να αντιληφθεί το γιατί. Τον βασικό επιχειρησιακό σχεδιασμό τον είχε το αρχηγείο της Αστυνομίας. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι το βάρος της ευθύνης πήγε να πέσει σε συγκεκριμένους αξιωματικούς, οι οποίοι αντέδρασαν. Δεν μπορούμε να μετατοπίζουμε τις ευθύνες στα χαμηλά κλιμάκια».

Για την υπόθεση Λυγγερίδη: «Κινδυνεύει η ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια και με την υπόθεση Λυγγερίδη φάνηκαν όλες οι ελλείψεις και οι παραλείψεις. Είμαστε θεσμός του κράτους, αλλά αν δολοφονηθεί αστυνομικός το κράτος αφήνει τους γονείς μόνους στο δικαστικό κομμάτι. Αν δεν έχεις χρήματα να προσλάβεις δικηγόρους δεν θα δικαιωθείς ποτέ. Ως συνδικαλιστικός φορέας έχουμε τμήμα για να έχουν τα μέλη μας νομική υποστήριξη και να μην δαπανούν χιλιάδες ευρώ. Αυτή τη στιγμή το κράτος θα έπρεπε να σταθεί δίπλα στους γονείς Λυγγερίδη και όχι να πληρώνουν οι ίδιοι ή οι Ενώσεις των αστυνομικών».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού