Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού 51 ατόμων από τη θαλάσσια περιοχή της Πρέβελης στο Ρέθυμνο προχώρησαν οι Αρχές, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Ασωμάτου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, υπό τον γενικό συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και του Κέντρου Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από τη θαλάσσια περιοχή «Πρέβελη» Ρεθύμνου, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή «Ασώματος».

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ο συντονισμός των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με βόρειους ανέμους έντασης 8 μποφόρ.

Πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός 51 ατόμων από Περιπολικό Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ) με τη συνδρομή δύο (02) ιδιωτικών σκαφών. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με το Περιπολικό σκάφος στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης καλά στην υγεία τους.

Στην περιοχή παραμένουν ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ενώ μεταβαίνει και σκάφος της δύναμης FRONTEX.


Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στο Λαύριο επιστρέφει το «Super Star» - Δεν μπόρεσε να προσεγγίσει Άνδρο και Τήνο

Στη φυλακή και ο συνεργός του 30χρονου που ετοίμαζε επίθεση με χειροβομβίδα

Πύρινος εφιάλτης στο Ρέθυμνο: Μάχη με τους ανέμους και τις αναζωπυρώσεις - Ήχησε ξανά το 112

Φωτιά στη Βοιωτία: Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στη Στεφάνη Τανάγρας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο, καθηλωμένα τα εναέρια λόγων ανέμων - Καλύτερη η εικόνα σε Σητεία και Πλωμάρι

Διπλή τραγωδία στα Χανιά: Νεκροί δυο νέοι μετά από τροχαίο με μηχανή στην εθνική οδό

Το παρασκήνιο του πολέμου ανάμεσα στον Μπερνάρ Αρνό και την εφημερίδα Le Monde

Ρέθυμνο: Σήμερα οι κηδείες των δύο πυροσβεστών που έπεσαν δίνοντας μάχη με τις φλόγες

Μυστήριο με τη βαλίτσα στην Κυψέλη: Το κινητό της 38χρονης εξέπεμπε ακόμη σήμα – Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις της