Το δύσκολο μέρος της δυάδας είναι να επιβεβαιωθεί ο «άσος» της Ντέρι, απέναντι στην Κορκ, για τη 17η αγωνιστική της ιρλανδικής Πρέμιερ Λιγκ. Στο «Μπράντιγουελ» οι γηπεδούχοι έχουν να κερδίσουν από τις 27 Μαρτίου και το 3-0 με την Ντροχέντα. Έκτοτε σημείωσαν, μόλις, μία νίκη σε δώδεκα αγώνες Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το «τρίποντο» αυτό του Μάρτη ν΄ αποτελεί και το μόνο εντός έδρας για φέτος! Οι «candystripes» του Πίτερ Χάτον δεν είναι η προ ετών ομάδα, που μπορεί να χτυπήσει τίτλο. Να υποβιβαστεί είναι δύσκολο, υπό την έννοια ότι υπάρχουν χειρότερα σύνολα.

Η Λίμερικ δύσκολα θα σωθεί, ενώ η Μπρέι – αν και ακόμη το παλεύει – είναι η επικρατέστερη για να παίξει πλέι άουτ. Η Ντέρι τα τρία και πλέον τελευταία χρόνια δεν κερδίζει την Κορκ, με την οποία συνολικά υστερεί στην παράδοση. Υπήρξε μία μίνι διακοπή δύο εβδομάδων στο Πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει πώς για όλους υπήρξε μία ευκαιρία αναδιοργάνωσης. Το μεγάλο πρόβλημα για την Ντέρι είναι η τιμωρία των αμυντικών Ράιαν ΜακΜπράιντ και Σίμους Σάρκι, ενώ αμφίβολος λογίζεται (και μάλλον στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στον πάγκο) ο μεσοεπιθετικός Στίβεν Ντούλεϊ. Όλοι είναι χρησιμότατοι και ο ΜακΜπράιντ, συγκεκριμένα, αρχηγός!

Άσχετο με το ματς αυτό, αλλά γίνεται προσπάθεια να μην πάρει μεταγραφή και να μείνει στην ομάδα ο επιθετικός Πάτρικ ΜακΈλενεϊ. Η Κορκ του Τζον Κόλφιλντ, από την άλλη, αναμένεται να διεκδικήσει κυρίως με την Ντάνταλκ και δευτερευόντως με τις Σάμροκ, Σεντ Πάτρικς και Μποέμιαν τον τίτλο και την ευρωπαϊκή έξοδο για τη μεθεπόμενη σεζόν. Την ερχόμενη εβδομάδα δίνει το πρώτο της ματς με την ΚΡ Ρέικιαβικ για το Γιουρόπα Λιγκ, εντός, στην ευρωπαϊκή της επιστροφή μετά από επτά χρόνια! Λογικό είναι η Κορκ – που πέρασε οικονομικό Γολγοθά πρόσφατα – να περιμένει πώς και πώς τις αναμετρήσεις με τους Ισλανδούς, που αποτελούν ομάδα στα μέτρα τους.

Η Κορκ είναι αήττητη εκτός έδρας φέτος, στην Πρέμιερ, είναι αήττητη στα τελευταία επτά ματς για τη Λίγκα, έχοντας μία ήττα ως τώρα μόνο (1-2 από την Ντάνταλκ στις 24 Απριλίου). Υπάρχει η τιμωρία του μέσου Κόλιν Χίλι, οι τραυματισμοί των αμυντικών Τζον Κάβαναγκ και Μάικλ ΜακΣουίνεϊ, ενώ αποτελεί ένα θέμα η ενδεκάδα των «leesiders» ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα μετά το 2008. Ο Κόλφιλντ πιθανώς να μην ρισκάρει όλους τους βασικούς, αλλά αυτό αποτελεί μία υπόθεση και μόνο. Κοντράρεται το υπαρκτό φαβορί του ζευγαριού, αποκλειστικά, επειδή στο πρόγραμμα της Κορκ υπάρχει η ΚΡ Ρέικιαβικ. Ημιεπαγγελματική ομάδα είναι και τα δύο ταμπλό, ίσως, επηρεάσουν τον προγραμματισμό, άρα και την απόδοσή της.

Η Ντέρι «διψά» για βαθμούς και νίκη σ΄ ένα ματς, στο οποίο υπάρχει και αντιπαλότητα. Από εκεί και πέρα, ο έβδομος τελικός της ιταλικής Lega A στο μπάσκετ θα κρίνει και την ομάδα που θα πάρει το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία της! Η Ρετζιάνα πήρε τα δύο αρχικά παιχνίδια εύκολα, έχασε στο όριο τα επόμενο δύο στη Σαρδηνία (το ένα στην παράταση), πήρε δύσκολα το πέμπτο και ισοφαρίστηκε στο έκτο, εκτός έδρας, στην τρίτη παράταση σε 3-3. Έχει το αβαντάζ της έδρας, όμως το αμερικάνικο στοιχείο της Ντιναμό Σάσαρι θα παλέψει ως το τέλος με μπροστάρη τον απίθανο Σέιν Λαουάλ, ο οποίος κάνει… αίσχη και σερί double-double στη σειρά. Με το χάντικαπ στο +3,5 για τους φιλοξενούμενους, το «διπλό» είναι το καλύτερο σημείο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
117. ΝΤΕΡΙ – ΚΟΡΚ: 1 (4,00)
723. ΡΕΤΖΙΑΝΑ ΕΜΙΛΙΑ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΑΡΙ (+3,5): 2 (1,80)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube