Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να δει από κοντά ιστορικές φανέλες αθλητών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Έχοντας δημιουργήσει ένα μουσείο στα Χανιά της Κρήτης, φιλοξενεί πλέον δυο από τις πιο ιστορικές φανέλες στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η μία, του Τάκη Νικολούδη, ο οποίος ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στο Κύπελλο Εθνών του 1980.

Την ίδια ώρα υπάρχει και η φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης του 1979, υπογεγραμμένη από τους 11 διεθνείς που είχαν γράψει ιστορία.







Για την συγκεκριμένη κίνηση ενημέρωσε σχετικά ο Νίκος Φλέκκας, ο ιδρυτής του «Γαλανόλευκου Φάρου» με ποστάρισμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Όταν πριν από 12 χρόνια πήρα την πρώτη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας....δεν περίμενα ότι κάποτε θα υπάρχει στα Χανιά το μουσείο της Εθνικής Ελλάδας.

Ένα μουσείο που βρίσκεται από το Μάρτιο του 2018 στην πρώτη θέση του TripAdvisor στα Χανιά και είναι το τέταρτο σε όλη την Ελλάδα.

Μετά από 40 χρόνια έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε σε όλους εσάς τις δύο φανέλες που έγραψαν ιστορία και οδήγησαν την Εθνική Ελλάδας για πρώτη φορά σε τελικά διοργάνωσης...στο κύπελλο Εθνών του 1980 στην Ιταλία,με προπονητή τον ΑΛΚΕΤΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1979 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

ΕΛΛΑΣ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 1-0.

Σκόρερ του αγώνα ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ και έχουμε την τιμή να έχουμε την φανέλα που σκόραρε στο μουσείο της Εθνικής Ελλάδας.

Παρουσιάζουμε επίσης και την φανέλα της ΣΟΒΙΕΤΙΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ του 1979,όπως και το κάδρο με την ενδεκάδα του 1979 υπογεγραμμένο από τους 11 διεθνείςπου έγραψαν ιστορία.

Εμείς ως Γαλανόλευκος Φάρος συνεχίζουμε να συλλέγουμε και να μεγαλώνουμε το μουσείο της Εθνικής μας.
Ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 2000 εκθέματα και στην συλλογή του μουσείου βρίσκονται πάνω από 400 φανέλες ξένων Εθνικών ομάδων κάνοντας πράξη το RESPECT προς τους αντιπάλους.

Είμαστε περήφανοι που σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων φτιάξαμε το μεγαλύτερο μουσείο Εθνικών ομάδων στο κόσμο και θα μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ένα μουσείο που ανήκει σε όλους τους Έλληνες διεθνείς πού έγραψαν ιστορία με την γαλανόλευκη φανέλα με το Εθνόσημο και φυσικά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους που ακολουθούν την Εθνική μας σε όλα τα μέρη του κόσμου
».

Αναστασία Βοσνάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»

Παναγόπουλος: «Αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας αν αποδειχθεί η σύνδεση του Ολυμπιακού με την εγκληματική οργάνωση»

Χαράλαμπος Κωστούλας: «Θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή με τον αδερφό μου»

Συλαϊδόπουλος: «Κοιμηθήκαμε κοινοί θνητοί και ξυπνήσαμε πρωταθλητές Ευρώπης»