Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής μόνο ευνοϊκά δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό. Μετά την απώλεια κάθε ελπίδας για την τετράδα, λόγω της ήττας του στη Βαλένθια, είδε και τις ελπίδες για την πρώτη εξάδα, που συνεπάγεται απευθείας παρουσία στα playoffs, να μειώνονται δραματικά, λόγω της νίκης της Ζάλγκιρις επί της Παρτίζαν στο Βελιγράδι.

Στην τελευταία αγωνιστική, που διεξάγεται Πέμπτη και Παρασκευή, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπορεί να τερματίσει πλέον από πέμπτη μέχρι και ένατη, ωστόσο το πιο ρεαλιστικό σενάριο τη φέρνει στην έβδομη θέση και στα play in, με διπλή ευκαιρία να μπει στα playoffs σε 1+1 ματς στην έδρα του απέναντι αρχικά στον όγδοο και αν δεν κερδίσει στο νικητή του 9-10. Σημειώνεται πως τα ματς των play in θα γίνουν την εβδομάδα αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, ενώ τα playoffs αρχίζουν μια εβδομάδα μετά τα play in.

Αναλυτικά τα σενάρια υπό την προϋπόθεση πως θα νικήσει την Εφές την Παρασκευή στο T-Center:

-Ο Παναθηναϊκός θα είναι πέμπτος: με ήττα της Ζάλγκιρις από την Παρί εντός και ταυτόχρονα ήττα του Ερυθρού Αστέρα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, όπως και εφόσον η Χάποελ χάσει τόσο τη Μακάμπι την Κυριακή του Πάσχα όσο και από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο.

-Ο Παναθηναϊκός θα είναι έκτος: α) με ήττα της Ζάλγκιρις από την Παρί εντός και ήττα του Ερυθρού Αστέρα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, β) εφόσον η Χάποελ χάσει τόσο τη Μακάμπι την Κυριακή του Πάσχα όσο και από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο και ταυτόχρονα ήττα του Ερυθρού Αστέρα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

-Ο Παναθηναϊκός θα είναι έβδομος: με νίκη της Ζάλγκιρις από την Παρί εντός, τουλάχιστον μια νίκη της Χάποελ με τη Μακάμπι την Κυριακή του Πάσχα όσο και από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο και με ήττα του Ερυθρού Αστέρα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

-Ο Παναθηναϊκός θα είναι όγδοος: με νίκη της Ζάλγκιρις από την Παρί εντός, τουλάχιστον μια νίκη της Χάποελ με τη Μακάμπι την Κυριακή του Πάσχα όσο και από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο και με νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Αν ο Παναθηναϊκός χάσει από την Εφές στο T-Center, μπορεί να τερματίσει όγδοος ή ένατος, αλλά όχι δέκατος. Συγκεκριμένα, θα είναι ένατος είτε η Μονακό κερδίσει την Χάποελ στο Πριγκιπάτο, είτε ο Ερυθρός Αστέρας περάσει από τη Μαδρίτη και ταυτόχρονα η Μπαρτσελόνα επικρατήσει της Μπάγερν «στο Παλάου Μπλαουγκράνα». Ακόμη και σε περίπτωση ήττας και της Μονακό από τη Χάποελ και του Ερυθρού Αστέρα από τη Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός τερματίζει ένατος σε τετραπλή ισοβαθμία εφόσον κερδίσει η Μπαρτσελόνα την Μπάγερν (Ερυθρός, Μονακό, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα). Αντίθετα, αν ηττηθεί η Μπαρτσελόνα, σε τριπλή ισοβαθμία με Μονακό και Ερυθρό Αστέρα στις 21 νίκες, ο Παναθηναϊκός καταλαμβάνει την όγδοη θέση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λεσόρ: «Έκλεισα τα social media, άρχισαν να με επηρεάζουν - Μπορώ να επιστρέψω στον παλιό μου εαυτό»

Η ατσάλινη άμυνα και το πάρτι Λεσόρ & Χέιζ-Ντέιβις: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ

Ρογκαβόπουλος: «Παίξαμε καλά και προχωράμε, να έχουμε την υγεία μας»

Χέιζ-Ντέιβις: «Ο άνθρωπος που σώζεται από τον έπαινο μπορεί να σκοτωθεί από την κριτική»

«Ο Παναθηναϊκός έδειξε γιατί είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα»: Το σχόλιο Πετρίδη για τη νίκη επί της Φενέρ

Ομπράντοβιτς: «Η ομάδα είναι το σημαντικό για εμένα, όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους - Τον αγαπώ τον Σάρας»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Φενέρ

Έπαιξε επιτέλους σαν… βασίλισσα και έκανε σεφτέ η Ρεάλ!

Γιασικεβίτσιους: «Είναι πάντα μεγάλη απόλαυση το να επιστρέφω εδώ - Μία ομάδα ήταν πολύ καλύτερη απόψε»

Ομπράντοβιτς: «Θα ξεχωρίσω τον Μπόνγκα, ήταν εκπληκτικός αμυντικά - Μας αρέσει να παίζουμε μπάσκετ, έχουμε ποιότητα»