Μια εκκωφαντική έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή της Πόμπιας στο Ηράκλειο τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι κάτοικοι που βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους διαπίστωσαν με έκπληξη και τρόμο ότι προερχόταν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο τοπικό Λύκειο!

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα κάτω από μια μεταλλική σκάλα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση ενός τμήματος του τοίχου, ενώ τα τζάμια που έγιναν θρύψαλα από το ωστικό κύμα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 μέτρων, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό!

Οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το σχολικό κτίριο και έκαναν εκτεταμένες έρευνες, βρήκαν μια βαριοπούλα και υλικά για την κατασκευή βόμβας που άφησαν πίσω τους οι δράστες και τα έστειλαν για εργαστηριακή εξέταση μαζί με τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πάντως, το σχολείο επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά σήμερα, με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές του Πάσχα. Την έρευνα για τον εντοπισμό των βομβιστών και την εξιχνίαση του κινήτρου της επίθεσης διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μοιρών.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιράν: Έξι νεκροί στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων τριών ετών

Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από πυροβολισμό στην Πρέβεζα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κραν Μοντανά: Στους 47 οι νεκροί – Αγνοούνται 16 Ιταλοί

Τροχαίο με 2 τραυματίες στην Αθηνών-Λαμίας: Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62

Οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας - Τι αλλάζει από σήμερα