Η Γκραν Κανάρια διέλυσε 84-64 την Νταρουσάφακα στην Τενερίφη στο ματς των δύο αδιάφορων της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 7-19 το ρεκόρ της, αφήνοντας στο 3-23 την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στο ντεμπούτο του Πέδρο Μαρτίνεθ στην επιστροφή του.

Οι Τούρκοι έφτασαν στο +9 στην πρώτη περίοδο, όμως δέχτηκαν ένα 12-0 σερί, μένοντας πίσω με -6, με τους Ισπανούς να φτάνουν στο +10 στην τρίτη περίοδο και στο +20 στη μεγαλύτερη διάρκεια της τέταρτης με διάφορα σερί.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ερικσον με 16 και Ραντίτσεβιτς με 10 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Οζμιζράκ με 11 και Κιντ, Ντάγκλας με 10 πόντους.

Η Νταρουσάφακα βρήκε τις λύσεις στην αρχή της αναμέτρησης από τους Μπαϊγκούλ, Σαβάς, με τον Ντάγκλας να κάνει το +9. Ο Έρικσον βρήκε τις λύσεις για τους νησιώτες και με επιμέρους σκορ 11-2 ήρθε το 15-8 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Οζμιζράκ και ο Πέινερς έφεραν το +8 για τους Τούρκους. Εκεί, όμως, οι Τιλί και Μπάλβιν και τα μακρινά σουτ των Στρόμπερι-Βένε έφεραν το 12-0 σερί και το +7 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο Παουλί και ο Μπαλτσερόφσκι έδωσαν το +14 στους Ισπανούς στην τρίτη περίοδο. Στην τέταρτη περίοδο, ένα σερί 14-0 της Γκραν Κανάρια έφερε το +20.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 37-30, 60-47, 84-64

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (Μαρτίνεθ): Γουάιλι 6, Μπαλτσερόφσκι 7 (1), Ολιβέρ 5 (1), Χάνα 5, Έρικσον 16 (3), Βένε 7 (1), Μπάλβιν 8, Παουλί 7 (1), Στρόμπερι 6 (2), Ραντίτσεβιτς 10 (2), Τζέφερσον 5 (1), Τιλί 2

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Ερνάκ): Οζμιρτζάκ 11 (2), Μπαϊγκούλ 6, Κοσούτ 2, Κιντ 10 (2), Οζντεμίρογλου 4, Σαβάς 9, Μπράουν 2, Ντάγκλας 10, Πέινερς 7, Ντίμπλερ, Έβανς 3 (1), Έρικ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ιβάνοβιτς: «Χάσαμε επειδή κάποιοι παίκτες δεν πάλεψαν όπως έπρεπε και στα 40 λεπτά»

Τα highlights από τη νίκη-θρίλερ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια!

Μπαρτζώκας: «Πλεονέκτημα για μας ο Ντόρσεϊ - Πιστεύουμε στο ρόστερ μας»

Μποζίκας: «Όταν χρειάστηκε να αντιδράσουμε δεν πανικοβληθήκαμε - Πρέπει να χτίσουμε μομέντουμ»

Φουρνιέ: «Νιώθω καλά για τα τρίποντα, είχα πολύ καλό γεύμα Χριστουγέννων»

Ντόρσεϊ: «Το κάναμε πολύ δύσκολο για τους εαυτούς μας, πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε με την ίδια ένταση»

«Ο Ντόρσεϊ είναι ο γκαρντ που μπορεί να πάρει το μεγάλο σουτ»: Το σχόλιο Ζέρβα για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Μπαρτζώκας: «Ευγνωμοσύνη στους φίλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν και βρέθηκαν στο πλευρό μας»

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Δεύτερη σερί νίκη για Ολυμπιακό και πρώτο διπλό μετά από δύο μήνες