Πρόστιμο 300.000 λιρών επιβλήθηκε στην Έβερτον από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), για την εισβολή οπαδών της δύο φορές στο γήπεδο στη νίκη της (3-2) επί της Κρίσταλ Πάλας στο «Γκούντισον Παρκ», κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν στην Premier League.

Οι οπαδοί της Έβερτον εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ του Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν στο 85ο λεπτό, και μετά το τελευταίο σφύριγμα, έχοντας η ομάδα του Λίβερπουλ εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

«Η Έβερτον παραδέχτηκε ότι απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι θεατές της -και όλα τα άτομα που φέρονται να είναι οπαδοί της- συμπεριφέρθηκαν με τάξη και απέφυγαν τη χρήση απειλητικής και βίαιης συμπεριφοράς ενώ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο», ανέφερε η FA σήμερα σε ανακοίνωσή της.

Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, Πατρίκ Βιεϊρά, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν οπαδό όταν περπατούσε προς τα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα. Ο οπαδός φάνηκε να προκαλεί τον Βιεϊρά με χειρονομίες, και μετά ο Γάλλος τον έριξε κάτω, πριν επέμβουν άλλοι φίλαθλοι. Και τα δύο μέρη αρνήθηκαν να υποβάλουν επίσημη καταγγελία. Ο Βιεϊρά δεν τιμωρήθηκε από την FA για το περιστατικό.

Τον Ιούλιο, η FA, η Premier League και η Football League ανακοίνωσαν αυστηρότερες κυρώσεις για εισβολές στα γήπεδα και χρήση καπνογόνων και φωτοβολίδων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube