Βίντεο ντοκουμέντο από την μάχη των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο για να μην περάσουν παράνομα στη χώρα μας μετανάστες μέσω των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας.

Χθες το βράδυ επικράτησε ένταση όταν δεκάδες άτομα επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία, απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με το πέρας της έκτακτης σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Μαξίμου,απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι στη χώρα» ενώ 66 άτομα που πέρασαν, δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ, έχουν συλληφθεί.

Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα και πάλι στις Καστανιές του Έβρου νωρίτερα σήμερα οπού οι δυνάμεις της  ΕΛΑΣ προσπαθούν να κρατήσουν πίσω τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο και θέλουν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης που βρίσκονται στο σημείο, οι μετανάστες βρίζουν πετούν πέτρες προς τα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.



Παράλληλα διεμήνυσε την ενίσχυση των δυνάμεων μας στην ξηρά και στη θάλασσα, αναφέροντας πως στον Εβρο ενισχύονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας και στα νησιά επιχειρούν αυτή τη στιγμή συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού».

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους έχουν καλέσει για το Σάββατο διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ για να καταγράψουν τις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια για τα νησιά.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube