Νέα επεισόδια σε εξέλιξη στις Καστανιές Έβρου με μαζική ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης από την τουρκική πλευρά στο ελληνικό έδαφος. Όχημα Αύρα της ΕΛΑΣ έριξε νερό, ενώ στο σημείο έσπευσαν ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της ΕΛΑΣ. Πάντως, αξιοπερίεργο είναι ότι δεν διακρίνονται μετανάστες, και δεν ακούγονται φωνές, αντίθετα φαίνονται τούρκοι αστυνομικοί.

Στόχος της ρίψης χημικών των Τούρκων στα προηγούμενα επεισόδια ήταν η δημιουργία προπετάσματος καπνού που εμποδίζει την ορατότητα των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που προϊδεάζει σε οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας. Με τις ρίψεις χημικών φαίνεται να επιδιώκεται να μην πλησιάσουν οι ελληνικές δυνάμεις στον φράχτη. 



Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, κατά την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπήρξε ηρεμία κατά μήκος των συνόρων του Έβρου. 

Τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στο Μαρκόπουλο - Σοβαρά τραυματισμένος σε ατύχημα στο Ίλιον

Οι αγρότες αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων