Δύσκολη ήταν και η χθεσινή νύχτα στις Καστανιές Έβρου, όπου χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Το Σάββατο οι  αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις, ενώ άλλες 66 έγιναν την Παρασκευή.



Οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Εν τω μεταξύ χθες το απόγευμα ομάδες ατόμων επιχείρησαν, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να "απαντήσουν" με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από την απέναντι πλευρά.



Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων Ελλάδας - Τουρκίας  έχουν συγκεντρωθεί περίπου 13.000 άτομα, ανάμεσα τους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Την  αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε χθες  από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Επισήμανε  ότι χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας και τόνισε ότι "δεν έχουν έρθει από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η  Τουρκία". 



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στο Μαρκόπουλο - Σοβαρά τραυματισμένος σε ατύχημα στο Ίλιον

Οι αγρότες αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων