Ενταση προκλήθηκε έξω από το Πολυτεχνείο μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Την 13.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 15 Απριλίου 2021), με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 2.000 περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Πλ. Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου και κατέληξε στα Προπύλαια όπου και ολοκληρώθηκε ομαλά την 15.00 ώρα.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

Μετά τη λήξη της πορείας, ομάδα 200 περίπου ατόμων, κατευθύνθηκε, μέσω της οδού Πατησίων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και προσπάθησε να εισέλθει εντός αυτού. Η προσπάθεια αυτή απετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη συνέχεια η ανωτέρω ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε μέσω της Λ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων, όπισθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προσπάθησε να εισέλθει εντός του Πανεπιστημίου αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με τρόπο ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ομάδα ανθρώπων - Τέσσερις τραυματίες

Τρένο στη Λάρισα πέρασε με τη μπάρα της διάβασης ανοιχτή (video)

ΕΚΤ: «Παγώνουν» στο 2,5% τα επιτόκια – Το δίλημμα για πληθωρισμό και ομόλογα

ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ και Πόθεν Έσχες: Οι προθεσμίες που πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Ανατροπή για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ακινήτων

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές είναι σε Red Code

Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά στη Συρία, ως η «εκδίκηση» των ιορδανικών δυνάμεων

Απαγόρευση στον Μπολσονάρου να φύγει από τη χώρα, την επομένη των εκλογών στη Βραζιλία

Υπόθεση Χωριάτικο: Στον εισαγγελέα οι 59 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φορολογικής απάτης

Ιόνια Οδός: Εκτροπή λεωφορείου του Πολεμικού Ναυτικού με 25 επιβαίνοντες - Τραυματίστηκαν ο οδηγός και 12 επιβάτες