Η Μπενφίκα νίκησε 4-2 τη Λεχ Πόζναν στην Πολωνία και η Ρέιντζερς 2-0 τη Σταντάρ στη Λιέγη για την πρεμιέρα του τέταρτου ομίλου του Europa League και έδειξαν πως είναι τα ξεκάθαρα φαβορί του γκρουπ για την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Λεχ Πόζναν-Μπενφίκα 2-4
Η Μπενφίκα ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε 0-1 με το πέναλτι του Πίζι στο 9’ μετά το χέρι του Ντεγέφσκι μέσα στην περιοχή. Η απάντηση των Πολωνών ήρθε στο 15’, όταν μετά την παράλληλη μπαλιά του Τσερβίνσκι μέσα στην περιοχή ο Ισακ με απευθείας πλασέ, ισοφάρισε. Η Μπενφίκα προηγήθηκε ξανά στο 42΄, όταν ο Τζιλμπέρτο έκανε τη σέντρα και ο Νούνιες μέσα στην περιοχή της Λεχ έκανε το 1-2.

Η Λεχ Πόζναν απάντησε με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48΄, όταν ο Ισακ με κεφαλιά μέσα την περιοχή νίκησε αμυντικούς και Βλαχοδήμο και έκανε το 2-2. Στο 60’, ο Εβερτον έκανε τη σέντρα και ο Νούνιες με ωραίο πλασέ μέσα στην περιοχή έκανε το 2-3. Στο 93’, ο Ράφα Σίλβα έκανε τη σέντρα και σε κενή εστία ο Νούνιες με κεφαλιά έκανε το 2-4 και σημείωσε χατ τρικ.

Σταντάρ Λιέγης-Ρέιντζερς 0-2
Το ματς ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες και στο 19΄το χέρι του Ντουσέν έδωσε την ευκαιρία στη Ρέιντζερς να κερδίσει πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Ταβερνιέρ. Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες εκατέρωθεν χωρίς να αλλάξει κάτι στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μορέλος έχασε δυο ευκαιρίες μέχρι το 60’ για τους «διαμαρτυρόμενους», που βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση κόντρα σε μια ηττοπαθή Σταντάρ, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Έτσι, ο Ρούφε στο 93’ με καταπληκτικό σουτ πίσω από τη σέντρα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.


Βαθμολογία:
Μπενφίκα 3

Ρέιντζερς 3

Σταντάρ 0

Λεχ Πόζναν 0


Επόμενη αγωνιστική (29/10):
Μπενφίκα-Σταντάρ

Ρέιντζερς-Λεχ Πόζναν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube