Μέχρι την Πέμπτη (17/9) αναμένουν την οριστική απάντηση της Πολιτείας οι άνθρωποι της ΑΕΚ και της FIBA για το ενδεχόμενο παρουσίας κόσμου στο Final-8 του Basketball Champions League.

Οι ιθύνοντες της Ένωσης περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών και ελπίζουν πως θα επιτραπεί η είσοδος σε φιλάθλους στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, η διοργανώτρια αρχή έστειλε επιστολή στους Κυπελλούχους Ελλάδος με την οποία ζητά την απάντησή της για το αν δύναται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του θεσμού.

Από ‘κει και πέρα, οι άνθρωποι των Κυπελλούχων Ελλάδος τονίζουν ότι είναι άδικο και κάπως... ρατσιστικό να μην επιτρέπεται η παρουσία θεατών στις εξέδρες, την ώρα που παραμένουν ανοιχτά τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, έστω και με μερική πληρότητα.

Συν τοις άλλοις, αναφέρουν πως το... ψηλοτάβανο (περίπου 50 μέτρα το ύψος του) ΟΑΚΑ είναι αρκετά αχανές για να μην επικρατήσει συνωστισμός μεταξύ των φιλάθλων.

Την ίδια ώρα, οι ιθύνοντες της ΑΕΚ ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή εντός της ημέρας (16/9) στους κυβερνώντες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα.

Τέλος, μοιάζει δεδομένο πως σε περίπτωση που δεν επιτραπεί η παρουσία κόσμου στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τότε η Ένωση θα αποσυρθεί από τη διοργάνωση του Final-8, με την Ισπανία και την Τσεχία να πιέζουν τη FIBA για να την αναλάβουν, ακόμα και με παρουσία φιλάθλων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.