Δίπλα στη λέξη «ποδοσφαιρομάνα», θα μπορούσε να μπαίνει η σημαία της Βραζιλίας και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και μπορεί κατά καιρούς να έχουν βαφτιστεί πολλοί ως «νέοι Πελέ», «νέοι Ρονάλντο» και «νέοι Νεϊμάρ», ωστόσο στην περίπτωση του Έντρικ τα πράγματα είναι μάλλον όσο σοβαρά φαίνονται.

Γεννημένος στις 21 Ιουλίου του 2006, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ο Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα όπως είναι το πλήρες όνομά του αποτελεί το next big thing της πατρίδας του.

Ο πιτσιρικάς ξεκίνησε να κλοτσάει την μπάλα για πρώτη φορά όταν ήταν τεσσάρων ετών, με τον πατέρα του, Ντάγκλας Σόουζα, να τον βιντεοσκοπεί τα επόμενα χρόνια και να ανεβάζει τα βίντεο στο YouTube ψάχνοντας ομάδα που θα έπαιρνε τον γιο του στις ακαδημίες της.

Πρώτα εμφανίστηκε η Σάο Πάουλο, ακολούθησαν Κορίνθιανς και Σάντος και εντέλει η Παλμέιρας ήταν εκείνη που αποφάσισε να καλύψει τις ανάγκες τις οικογένειας. Μεταξύ άλλων, προσέλαβε μετά το πρώτο μήνα τον πατέρα του Έντρικ στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Η επόμενη πενταετία, ήταν μαγική για τον μικρό. Σε 170 ματς με τη «βερντάο», έχει μετρήσει 167 τέρματα, ενώ το πρόσφατο γκολ που πέτυχε με τρομερό γυριστό από το ύψος της περιοχής ενάντια στα τμήματα υποδομής της Οέστε του επέτρεψε να γίνει viral.



Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μερικά από τα μεγαλύτερα clubs της Ευρώπης έχουν ήδη στη λίστα τους τον Έντρικ, αν και για την ώρα δεν μπορούν να κινηθούν. Βλέπετε, δεν επιτρέπεται στους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές να φεύγουν από τη χώρα προτού ενηλικιωθούν, αν και μπορούν να υπογράψουν προσύμφωνο στα 16 τους – ηλικία στην οποία θα φτάσει ο νεαρός επιθετικός τον ερχόμενο Ιούλιο.

Τότε θα μπορέσει να υπογράψει και επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παλμέιρας, η οποία τρίβει ήδη τα χέρια της καθώς, ξέρει πως αφενός θα τον έχει μέχρι το 2024 και αφετέρου θα βγάλει πολλά χρήματα πουλώντας τον στην Ευρώπη.

Ήδη ακούγεται ότι η τιμή εκκίνησης θα ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ, συνεπώς θα αποτελέσει πιθανότατα μία από τις ακριβότερες μεταγραφές της ιστορίας της Βραζιλίας – ο Νεϊμάρ είναι πρώτος με 57 εκατ. ευρώ και ο Βινίσιους δεύτερος με 46.

Ποιοι ενδιαφέρονται για να τα... σκάσουν; Πάρτε χαρτί και μολύβι. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου εξετάζουν την περίπτωση του Έντρικ, με τη «βασίλισσα» να παρουσιάζεται ως μία εκ των επικρατέστερων.



Παίζει τον ρόλο της ότι αποτελεί, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, την αγαπημένη ευρωπαϊκή ομάδα του νεαρού, ενώ ο ατζέντης του εκπροσωπεί και τον Βινίσιους Τζούνιορ...

Ασφαλώς, ο πολύς θόρυβος που έχει σηκωθεί γύρω από το όνομα μπορεί να φέρει και αντίστροφα αποτελέσματα, έτσι η οικογένεια του πιτσιρίκου προσπαθεί αν τον προστατέψει. «Είναι άσκοπο να νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος αν δεν δουλεύεις, αν δεν προσπαθείς και αν δεν είσαι συγκεντρωμένος» τον συμβουλεύει ο πατέρας του, που αποκάλυψε πως το ίνδαλμα του γιου του είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.



Πρώτο βήμα φυσικά, προτού έρθουν τα μεγαλεία και η Ευρώπη, να εδραιωθεί ο Έντρικ στην πρώτη ομάδα της Παλμέιρας. Ο Αμπέλ Φερέιρα τον έχει ήδη καλέσει στις προπονήσεις των μεγάλων, με τον πατέρα του να του στέλνει μήνυμα για να μάθει πώς πήγε η πρώτη φορά και τον Έντρικ να του απαντά απλώς... «καλά», προτού εξηγήσει ότι θα περίμενε τους συμπαίκτες του να είναι πιο επιθετικοί – κάτι που δεν συνέβη.

Με τη «βερντάο» να ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί μεταξύ 3 και 12 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι, πολλοί παραίνεσαν τον άλλοτε προπονητή του ΠΑΟΚ να πάρει μαζί του τον νεανία.



Ο Πορτογάλος όμως ήταν ξεκάθαρος. «Είναι ένα παιδί 15 ετών, θέλω να βλέπω αυτούς τους παίκτες και να τους δίνω χρόνο συμμετοχής. Μην βιάζεστε όμως και μην αγχώνεστε. Αργά ή γρήγορα θα παίξει στην πρώτη ομάδα. Το καλύτερο που έχει να κάνει η ομάδα, είναι να δώσει σε εκείνον και την οικογένειά του εισιτήρια για να πάνε στη Disneyland» σχολίασε.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Έντρικ συμφώνησε με τα λεγόμενα του Αμπέλ. Μετά τον τελικό του Κυπέλλου Νέων του Σάο Πάουλο, όπου η ομάδα του θριάμβευσε με 4-0 ενάντια στη Σάντος και κατέκτησε τον τίτλο, ο μικρός δήλωσε ότι «είμαι ήρεμος, προσπαθώ να μην σκέφτομαι ακόμα τον επαγγελματισμό και να μην αφήνω να μπλέκεται με την καριέρα του. Ο Φερέιρα έχει μεγάλο δίκιο, συμφωνώ μαζί του. Θα υποστηρίξω την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και, Θεού επιτρέποντος, θα πάρουμε το τρόπαιο»!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σαν σήμερα γλίστρησε ο Τζέραρντ και ο τίτλος από τη Λίβερπουλ

Από τον Τζολάκη στον Σίνα: Οι ήρωες του Ολυμπιακού δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια!

Περιστέρι bwin: Η απόλυτη επιβεβαίωση του trust the process

Η μεγάλη της Γκιπούσκοα σχολή: Από τα βασκικά χωριά, στην ελίτ της Ευρώπης

Βάζει γκολ-βαθμούς και… βγάζει γούστα: Η πολύτιμη συνεισφορά του «ιδανικού αναπληρωματικού» Σπόραρ στον Παναθηναϊκό!

«Σκάσε! Έχετε φάει τέσσερα γκολ. Τράβα σπίτι τώρα»: Η τελευταία επίσκεψη του Τούντορ στο Ολίμπικο ήταν… πανωλεθρία!

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Ένας υπερσκόρερ στον ΠΑΟΚ, καταδικασμένος από τον χειρότερο εαυτό του

Ο Τσάμπι Αλόνσο μένει, πάει για τρεμπλ και πετάει την ταμπέλα της… Νεβερκούπεν!

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι!

Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι: Ο ήρωας της Γεωργίας που έβγαζε 800 ευρώ μπορεί να γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη!