Μπροστά σε ένα κατάμεστο από 1.000 θεατές ΔΑΚ Αμυνταίου -στην γενέτειρα πόλη του χάντμπολ στην Ελλάδα- ο Αμύντας νίκησε 28-21 την Χολόν στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Τσάλεντζ Καπ. Την Κυριακή στις 19:00 ο επαναληπτικός με την ομάδα του Ισραήλ και πάλι στο Αμύνταιο.

Ο τεχνικός του Αμύντα Νίκος Γιώσκος δήλωσε: «Για μας τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε σφιγμένα και αγχωμένα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχόμασταν εύκολα γκολ. Σιγά σιγά βρήκαμε ρυθμό. Παρά το γεγονός ότι κερδίσαμε μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη διαφορά. Το αποτέλεσμα μας δίνει πολλές ελπίδες πρόκρισης. Θα πρέπει να αυτοκτονήσουμε για να μην περάσουμε. Για άλλη μια φορά ο κόσμος ήταν συγκινητικός και συγκλονιστικός και μας βοήθησε πολύ. Τον ευχαριστούμε και ελπίζουμε και την Κυριακή να μας στηρίξει να πανηγυρίσουμε μαζί την πρόκριση».

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ- ΧΟΛΟΝ 28-21 (13-10 ημχ.)

ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα, Μπαντή, Γεωργιάδου, Καλοϊδη 2, Ρακοπούλου, Σουμελίδου, Κοτσοπούλου, Παρασκευά, Τσιομπάνου 13, Σμαρδέλη 2, Ταϊρίδου, Χατζή, Γάτσιου 1, Βαφειάδου 4, Καλογήρου, Στρατάκη 6.

ΧΟΛΟΝ (Μαρία Φρίντμαν): Αμπράμοβιτς, Λέβι 1, Κοέν, Μπεν-Ζικρί, Αμινόφ 2, Μπρικ, Σεγκάλ 1, Κατσίρ, Ροζενστάιν, Μπέργκμαν 7, Μπεν Γιακόβ 1, Μούσα 2, Μπεν Σοσάν 1, Βικράτ 6. Διαιτητές: Μανέα – Ιλιέσκου (Ρουμανία) Δίλεπτα: 2-2
Πέναλτι: 1/2-5/6

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube