Ένα άγνωστο περιστατικό στο υπουργικό συμβούλιο φέρνει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών. Μετά την διαμάχη του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια ο δεύτερος έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα σημείωμα γράφοντας ότι νιώθει «ξένος σε ξένη Αυλή».

Ο πρωθυπουργός δεν κάλυψε τον υπουργό Εξωτερικών, προσπάθησε να ισορροπήσει και φέρεται να είπε χαριτολογώντας «βλέπετε τι τραβάω με τον Καμμένο και τον Κοτζιά. Είναι μπελάς». Εκείνη τη στιγμή ο Κοτζιάς θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποβίβασε μια πολιτική διαφωνία σε προσωπική διαμάχη και ότι ο Πάνος Καμμένος, ως κυβερνητικός εταίρος απαραίτητος για την κυβερνητική πλειοψηφία, είχε τουλάχιστον την ανοχή του Μαξίμου.

Προς το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Νίκος Κοτζιάς είχε ήδη αποφασίσει να παραιτηθεί, σύμφωνα με την Εφ.Συν. Έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα το μήνυμα ότι δεν μπορεί να μείνει πια σε αυτή την κυβέρνηση, όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που θα προχωρούσε σε απειλή παραίτησης. Η κόντρα Κοτζιά - Καμμένου είναι πολύ παλιά, όμως κορυφώθηκε με τις Πρέσπες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό ο Νίκος Κοτζιάς είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να μη συμπεριλάβει τον Πάνο Καμμένο στο κυβερνητικό σχήμα και να αναζητήσει άλλη πλειοψηφία στη Βουλή. Λέγεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα έφερνε πραγματικά για πρώτη φορά την Αριστερά στην εξουσία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube