Μεγάλη παράσταση από τη Φενέρμπαχτσε στο ντέρμπι!

Η ομάδα του Κοκόσκοφ είχε σε μεγάλα κέφια τους Ντε Κολό, Μπράουν και Βέσελι, παίρνοντας τη νίκη (80-71) στην έδρα της Αναντολού Εφές, για το 2/2 στη φετινή Ευρωλίγκα.

Από την άλλη, η ομάδα του Αταμάν δεν έχει σπάσει ακόμη το… ρόδι στη διοργάνωση, μετά και την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και μάλιστα με τα δύο ματς στην έδρα της.

Ο Γάλλος ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, με τον Αμερικανό να προσθέτει 17π. και τον Τσέχο ψηλό να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 13π. και 10 ριμπάουντ.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Σίμον με 24 πόντους.

Το ματς
Καλύτερο ξεκίνημα για τη Φενέρ στο παιχνίδι (5-10) με μπροστάρη τον Ουλάνοβας, αλλά στη συνέχεια ο Σίμον πήρε… φωτιά και έσπρωξε την Εφές σε ένα 12-0 για το +7 (17-10), στο 7’. Ο Μαχμούτογλου έκοψε το σερί της ομάδας του Αταμάν, η οποία όμως απάντησε και με τον Ντάνστον έφτασε στο +8 (23-15), με τη βολή του Βέσελι να διαμορφώνει το 23-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με ένα 10-0 μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στη δεύτερη περίοδο, παίρνοντας το προβάδισμα (23-25), στα πρώτα τρία λεπτά. Η Φενέρ ήταν μπροστά μέχρι το 30-32, με τον Μίτσιτς να δίνει προσωρινά το προβάδισμα (35-32). Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο ο Ντε Κολό «ζεστάθηκε» από την περιφέρεια και έτσι η Φενέρ έκανε ένα 10-0, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +7 (35-42).

Το καλάθι του Ντουβερίογλου έστειλε στο +9 (35-44) την ομάδα του Κοκόσκοφ, στην αρχή του δεύτερου μέρους, αλλά ο ρυθμός ήταν χαμηλός, με την Εφές να μειώνει (41-46), στα μισά. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν για ένα νέο +9 (41-50), με τους Μπομπουά και Σίμον να κάνουν ένα 10-0 για το προβάδισμα (51-50) της Εφές, στο 28’. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά, η Φενέρ βρήκε λύσεις με τον Μπράουν και έτσι έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +7 (54-61).

Με τα τρίποντα, η Εφές πλησίασε στον πόντο (60-61), στο 33’. Όμως, η Φενέρ απάντησε με άμυνες και τον Βέσελι για το +10 (64-74), μέχρι το 38’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ποτάμι δεν είχε… επιστροφή, με την ομάδα του Κοκόσκοφ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 71-80.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 35-42, 54-61, 71-80



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εuroleague: Πράξη δεύτερη στη «διαβολοβδομάδα» με 4 αναμετρήσεις την Πέμπτη

Κάτι καλό χτίζει η Βίρτους: Πήρε τη ματσάρα με την Παρί και έφτασε τις 3 σερί νίκες!

Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής

Αλιμπίγεβιτς: «Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Χάποελ, Ντουμπάι και Φενέρ τα φαβορί της Ευρωλίγκας»

Βύθισε την Εφές με Γουάσινγκτον και Ομπστ η Μπάγερν

Πετρίδης: «Με τέτοιο εύρος ρόστερ δεν θα πάρει ρίσκα ο Παναθηναϊκός - Έδειξε πόσο θα βοηθήσει ο Φαλ»

Ξέσπασε στην Μπεσίκτας με πλουραλισμό και 100άρα η Χάποελ πριν τον Παναθηναϊκό

Γκαλμπιάτι για το τι χρειάζεται η Μπασκόνια για να νικάει: «Εκατομμύρια!»

Μήνυμα με νόημα από τον Γιαμπουσέλε: «Μπορείτε να με μισείτε ή να με αγαπάτε, αλλά ο Θεός παραμένει μεγάλος»

Ο «Βασιλιάς» που αποθεώθηκε και η πράσινη επέλαση: Το εμφατικό διπλό του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι από... άλλο μάτι!