Στο Βελιγράδι έφτασε αργά χθες βράδυ ο Ζοάν Πενιαρόγια και σήμερα (23/12) αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία του με την Παρτίζαν.
Ο 50χρονος Ισπανός προπονητής, τον οποίο υποδέχτηκε ο αθλητικός διευθυντής Ζάρκο Πάσπαλι, θα υπογράψει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2027 και σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ θα εισπράξει συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ.
Διαδέχεται τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και θα πάρει τη σκυτάλη από τον υπηρεσιακό Μίρκο Οτσόκολιτς, με αποστολή να ξαναβάλει την Παρτίζαν στο δρόμο της πρόκρισης στην Ευρωλίγκα, όπου έχει ρεκόρ 6-11 λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου.
Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει την Παρασκευή στον εντός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι, όπου πιθανώς να δούμε για πρώτη φορά και τον Κάμερον Πέιν, ο οποίος έφτασε επίσης στο Βελιγράδι για λογαριασμό της Παρτίζαν.
Ο Πενιαρόγια έχει εργαστεί σε Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Βαλένθια, ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το BCL με την Μπούργος.