Αυτοκτονικές τάσεις έδειξε η Μπαρτσελόνα, αλλά στο τέλος –με πολύ κόπο και ιδρώτα- χαμογέλασε.

Στην παράταση, λοιπόν, -αφού η Άλμπα είχε κάνει επική ανατροπή (επιστρέφοντας απ' το -19) και είχε ισοφαρίσει στα 2,7’’ πριν το τέλος- οι Καταλανοί πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 92-82 κόντρα στους Γερμανούς, τους οποίους και «εκδικήθηκαν» για την ήττα τους στο Βερολίνο.

Οι «μπλαουγκράνα» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-3 και την επόμενη εβδομάδα έρχονται στο ΟΑΚΑ για τη μεγάλη μάχη με τον... ισόβαθμό Παναθηναϊκό (5-3), με τον ηττημένο λογικά να αποχαιρετά κάθε ελπίδα για πλεονέκτημα έδρας.

Το ματς

Εκνευριστικά άστοχες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση, με αποτέλεμσμα το σκορ να είναι ισόπαλο στο 8-8, δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ξαφνικά, όμως, οι επιθέσεις άρχισαν να λειτουργούν «ρολόι» και η Άλμπα επωφελούμενη κάποιες προσωπικές επιλογές των παικτών της κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο, ούσα μπροστά στο σκορ με 13-14.

Οι Καταλανοί δεν ήταν στο καλύτερό τους βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χτίσουν διαφορά και τους Γερμανούς να παραμένουν... κολλιτσίδα από πίσω τους (26-24). Έχουν, όμως, την ποιότητα να πατούν «γκάζι» για λίγα λεπτά και τουλάχιστον να νιώσουν... πιο άνετοι. Όπως κι έγινε στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου μέρους, όπου το σερί «έγραψε» 14-8 και οι γηπεδούχοι –μπροστά σε περίπου 5.000 φίλους τους- άνοιξαν... μια διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 40-32.

Κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει το τι θα συνέβαινε στην πορεία του αγώνα. Διότι η Μπάρτσα στην τρίτη περίοδο δεν αφήνιασε απλά απέναντι στην άστοχη Άλμπα, αλλά κατάφερε να αφήσει και σκόνη, εκτοξεύοντας τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της, το +19 (59-40) με τον Τόμας να το παίρνει πάνω του. Κι όμως ΤΙΠΟΤΑ δεν είχε ακόμα τελειώσει. Και το ότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 13 (59-46) στο φινάλε του δεκαλέπτου ήταν απλώς η «προειδοποίηση».

Έστω και οριακά μέχρι το 35’ οι παίκτες του Πασκουάλ κρατούσαν άνετα τη νίκη με τον Σατοράνσκι να γράφει το 66-54. Η Άλμπα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια, αλλά η Μπάρτσα έδειχνε να αντέχει στην πίεση και να είναι μπροστά με 70-62, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Το γκολ-φάουλ του Ταμπού έριξε τη διαφορά στους 5, προτού αυτή πέσει και στους 3 (72-69), με τους γηπεδούχους να ΄χουν χάσει τη συγκέντρωσή τους στην επίθεση και να κάνουν... ό,τι να ναι! Ο Σατοράνσκι έβαλε τη μια βολή και το τρίποντο του Κινγκ έφερε την ομάδα του Βερολίνου στον πόντο (73-72), 40’’ πριν το τέλος. Ο Ναβάρο είχε 2/2 απ’ τη γραμμή, αλλά στα 18’’ ο «καυτός» Ρέντινγκ ισοφάρισε με νέα τρίποντη «βόμβα». Οι Γερμανοί έκαναν γρήγορα φάουλ, θέλοντας αυτοί να ‘χουν την τελευταία επίθεση και δικαιώθηκαν. Παρά το 2/2 του Ντόελμαν με βολές, από κοντά ο Ραντόσεβιτς στα 2,7’’ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (77-77).

Στον έξτρα χρόνο δεν είχαμε συγκινήσεις και... απρόοπτα. Η ομάδα του (Σάσα) Ομπράντοβιτς είχαν μείνει από δυνάμεις, έκαναν εύκολα το λάθος, η τύχη σε 1-2 σουτ δεν ήταν με το μέρος τους και την ίδια ώρα η Μπάρτσα και ψύχραιμη ήταν από τις βολές (κυρίως με Ναβάρο) και σκορ έβρισκε απ’ τον Σατοράνσκι, με αποτέλεσμα δίχως να απειληθεί να πάρει εν τέλει τη νίκη με 92-82, ισοφαρίζοντας και τη διαφορά της ήττας στο ματς του πρώτου γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 40-32, 59-46, 77-77, παράταση 92-82.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 17, Χεζόνια, Χουέρτας 5, Αμπρίνες 7, Ναβάρο 14, Σατοράνσκι 11 (8 ασίστ), Πλάις, Τόμας 11, Όλεσον 4, Τζάκσον 1, Λάμπε 6, Τόμιτς 16

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Γκίφεϊ 2, Κινγκ 7, Άκπιναρ, Ταμπού 2, Βάργκας 2, Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 20, Βόλφαρτ-Μπότερμαν 4, Ρένφρο 20, Φρίζε 2, Ραντόσεβιτς 19

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube