Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί το χαμό του Πέτρου Λεβεντάκου στα 76 του χρόνια. Ο πρώην άσος της Παναχαϊκής άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο Λεβεντάκος υπήρξε ένα από τα καλά δεκάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Εθνικό Πειραιώς και την Παναχαϊκή, ενώ για ένα μικρό διάστημα έπαιξε και στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1945 στην Πάτρα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 από την Παναχαϊκή. Το 1965 μεταγράφηκε στον Εθνικό Πειραιώς, στον οποίο έμεινε ως το 1971, όταν και επέστρεψε στους Πατρινούς. Εκεί, μαζί με τους Κώστα Δαβουρλή, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, Χρήστο Ρήγα και Βασίλη Στραβοπόδη, οδήγησαν την ομάδα μέχρι την έξοδο στο UEFA.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την προπονητική.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κάλεσμα Ρούπτσου σε επενδυτές για τον Πανιώνιο: «Όποιος μπορεί να δώσει μεγαλύτερο όραμα, είμαστε εδώ»

Η προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος της Super League 2: Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις

Καλουτσικίδης για την άνοδο της Καλαμάτας: «Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει»

Τον… χαβά του ο Ηρακλής, «στα ίσα» Νέστος και Καβάλα για την σωτηρία!

Μυθική νύχτα ανόδου για την Καλαμάτα: Αποθέωση μέχρι τα ξημερώματα για τη «Μαύρη Θύελλα»

Η Καλαμάτα γιορτάζει: Στους δρόμους της πόλης ο κόσμος - Τρέλα για την άνοδο και αποθέωση στην αποστολή!

Τέλος ο Δερμιτζάκης από τον Πανιώνιο: «Ντροπή η εικόνα μας, χαρίσαμε άκοπη άνοδο στην Καλαμάτα»

Τρέλα στα Μέγαρα: Oπαδοί της Καλαμάτας περίμεναν την αποστολή και έστησαν… πάρτι ανόδου!

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε για το μέλλον του στον πάγκο της Καλαμάτας!

Καλαμάτα: Ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων στη «Μαύρη Θύελλα» οι κάτοικοι της πόλης!