Την τελευταία της σεζόν στην Ευρωλίγκα φαίνεται πως διανύει η Βιλερμπάν. Όπως αναφέρει η Le Progres, η διοίκηση της ASVEL ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη διοργάνωση μετά την τρέχουσα περίοδο, με στόχο και θα μετακομίσει αρχικά στο BCL, με στόχο να ενταχθεί στο φιλόδοξο πρότζεκτ του ΝΒΑ Europe, το οποίο θα αρχίσει όπως λέγεται από το 2027/28.

Με σύνδεσμο τον θρύλο του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ, που είναι στην κεφαλή του συλλόγου, η Βιλερμπάν θεωρεί ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί άλλο στην Ευρωλίγκα έχοντας κάθε χρόνο οικονομικές απώλειες παρά το αρκετά περιορισμένο μπάτζετ της. Ο Γάλλος άλλοτε μεγάλος άσος των Σπερς φέρεται να έχει εγγυήσεις πως η ASVEL θα λάβει μια από τις 12 σταθερές θέσεις του NBA Europe.

Υπενθυμίζεται πως ήδη Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δεν έχουν υπογράψει με την Ευρωλίγκα για να συνεχίσουν να είναι μέλη της έχοντας αμφότερες στον ορίζοντα την προοπτική του NBA Europe, το οποίο στοχεύει και σε άλλες μεγάλες αγορές.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»

Ντίνος: «Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξέλιξης»