Νίκη εκτός έδρας -συνεχίζει να- αγνοείται για τον Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι»… πέταξαν στα σκουπίδια μια «χρυσή» ευκαιρία, να πάρουν ένα σπουδαίο «διπλό» στο Περιστέρι (παρά τις δεκάδες απουσίες τους), καθώς αγωνίζονταν για περισσότερη από μισή ώρα με παίκτη παραπάνω κόντρα στον μαχητικό Ατρόμητο, αλλά έμειναν, τελικά, στο 1-1 και παραμένουν χωρίς «τρίποντο» μακριά από τη Λεωφόρο, έπειτα από 12 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα!

Μεγάλος και αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ωστόσο, ήταν ο ρέφερι, Σταύρος Μάνταλος, σε μία από τις χειρότερες διαιτησίες (αν όχι τη χειρότερη) του φετινού πρωταθλήματος, αφού: Έχει δώσει «ένα στα τρία» πεντακάθαρα πέναλτι(!) για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, δεν έχει δείξει την άσπρη βούλα στο φινάλε του ματς, σε σπρώξιμο του Αυλωνίτη πάνω στον Ουάρντα, ενώ δεν αποβάλλει τον Αιγύπτιο, που διαμαρτύρεται για τη φάση, βρίζοντας τον βοηθό, όπως και τον Χατζηισαΐα, στο 67', ο οποίος φτύνει τον Μολίνς! Μοναδική σωστή απόφασή του, δηλαδή, είναι η αποβολή του Κιβρακίδη, στο 68', με δεύτερη κίτρινη κάρτα -την οποία και δέχθηκε αδιαμαρτύρητα ο αρχηγός του Ατρόμητου.


Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντάουντα, με καταπληκτικό σουτ, άνοιξε το σκορ στο 3', για να έρθει η ισοφάριση με το πέναλτι του Μολίνς, στο 30ό λεπτό. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, είχαν και δοκάρι στο 48', με τον «κεραυνό» του Μάντσον από 40 μέτρα να αλλάζει πορεία από την επέμβαση του Διούδη, με τον 24χρονο να κάνει, στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, μεγάλη εμφάνιση, «κατεβάζοντας ρολά»!

Το ματς


Με… πυροβολισμό δόθηκε η έναρξη στο Περιστέρι! Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Κουτρουμπή (κυρίως) και Αυλωνίτη, με τον Βασιλακάκη να βγάζει μια εξαιρετική μπαλιά στον Ντάουντα και τον Νιγηριανό να «κεραυνοβολεί» τον Διούδη, για το 1-0! Ο Παναθηναϊκός, πάντως, «έβγαλε» αμέσως αντίδραση, με το δυνατό σουτ από τον Καμπέσας να φεύγει λίγο άουτ, δύο λεπτά αργότερα… Αυτή, ωστόσο, ήταν και η τελευταία φάση των «πράσινων», για πάρα πολύ ώρα.


Ακολούθησε ένας μονόλογος του… Διούδη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να βγάζει τα πάντα, ό,τι πήγαινε προς την εστία του, στο ντεμπούτο του, θυμίζουμε, στο πρωτάθλημα, ξεκινώντας στο 14ο λεπτό. Αρχικά, λοιπόν, απέκρουσε το σουτ του Βασιλακάκη και, μόλις ένα λεπτό αργότερα, είπε αυτήν τη φορά «όχι» στον Ντάουντα -που έγινε κάτοχος της μπάλας από απίθανο λάθος του Κουτρουμπή.

Στο 22', είχαμε το πρώτο «χτύπημα» του Μάνταλου. Ο Ρισβάνης «κλάδεψε» τον Μολίνς μέσα στη μεγάλη περιοχή και παρότι ο ρέφερι του αγώνα ήταν κοντά στη φάση, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι! Επτά λεπτά αργότερα, ωστόσο, έδωσε την εσχάτη των ποινών, στο παρατεταμένο σπρώξιμο του Χατζηισαΐα πάνω στον Άλτμαν, με τον Μολίνς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να «νικάει» τον Γιαννιώτη, για το 1-1. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, δε, ο Σουηδός είχε και κεφαλιά-φαρμάκι, που πέρασε ελάχιστα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να φέρει… μόνος του «τούμπα» τον Ατρόμητο.


Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, πάντως, ήταν ξεκάθαρο πως είχε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή. Οι αργοί χαφ των «πράσινων» δεν προλάβαιναν τους παίκτες του Ατρόμητου, οπότε η άμυνα του «τριφυλλιού» ανέβαινε, για να καλύψει, με αποτέλεσμα να προκαλείται… τρικυμία στα μετόπισθεν. Ακόμη και έτσι, όμως, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, πριν «βγει» το πρώτο 45λεπτο, αν ο Μάνταλος δεν έκλεινε τα μάτια και σε δεύτερο πέναλτι! Στο 41', σε μια αδιανόητη απόφαση και παρά το γεγονός πως βρισκόταν -ξανά- κοντά στη φάση, έδωσε κίτρινη κάρτα στον Άλτμαν για «θέατρο», σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη, ενώ υπάρχει και πάλι πεντακάθαρη παράβαση!

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ατρόμητος μπήκε όπως και στο πρώτο ημίχρονο, κλείνοντας τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο, και μόλις στο 48' είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί ξανά, με τον «κεραυνό» του Μάντσον, από 40 μέτρα! Η μπάλα πήγαινε στο «Γ» του Διούδη, με τον Έλληνα γκολκίπερ, ωστόσο, να κάνει άλλη μία τεράστια απόκρουση, στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι του!

Στο 53', δε, ολομόναχος ο Ουάρντα στην «καρδιά» της άμυνας του Παναθηναϊκού, μετά από γύρισμα του Μάντσον, πλάσαρε άτσαλα και απομάκρυνε ο Κουτρουμπής, για να έρθει η «απάντηση» του «τριφυλλιού» στο 58', όταν ο Άλτμαν «σέρβιρε» για τον Μολίνς, ο οποίος έκανε άψυχο σουτ, μόνος του από αριστερά, και έδιωξε ο Χατζηισαΐας.


Ακολούθησε νέο… ρεσιτάλ του Μάνταλου, καθώς, στο 68', ο Χατζηισαΐας έχει φτύσει τον Μολίνς σε μεταξύ τους «μανούρα», και αφού ο Σουηδός έχει «κολλήσει» το πρόσωπό του στο δικό του! Ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον παίκτη του «τριφυλλιού» και απευθείας κόκκινη σε εκείνον του Ατρόμητου, με τον ρέφερι να μη βλέπει τίποτα. Ένα λεπτό αργότερα, πάντως, έδωσε -σωστά- τη δεύτερη κίτρινη στον Κιβρακίδη, για μαρκάρισμα πάνω στον Λουντ, αφήνοντας τους Περιστεριώτες με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, παρά την επιστροφή του Τσάβες στη σύνθεσή του, και δεν απείλησε, ουσιαστικά, τον Γιαννιώτη, παρά μόνο στο 82', όταν, μετά το σουτ του Αργεντινού από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα προσέκρουσε στο σώμα του Ρισβάνη, ο Λουντ πήρε το… ριμπάουντ, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά κόντραρε και έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη.

Το παιχνίδι έκλεισε με τον… μεγάλο πρωταγωνιστή, Σταύρο Μάνταλο, να αρνείται πέναλτι και στους γηπεδούχους, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, παρότι ο Αυλωνίτης σπρώχνει καθαρά τον Ουάρντα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Περίπου, δηλαδή, ίδια φάση με την οποία ο Άλτμαν κέρδισε το πέναλτι του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο παίκτης των γηπεδούχων θα έπρεπε να δεχθεί την απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς βρίζει τον βοηθό. Δεν έγινε ούτε το ένα, ούτε το άλλο…


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (63’ Ούμπιντες), Ντικινί, Βασιλακάκης (74’ Καρασαλίδης), Ουάρντα, Ντάουντα (83’ Λαζαρίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ινσούα, Καμπέσας (76’ Χατζηγιοβάνης), Σιλά, Λουντ, Μουνιέ (46’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν, Μολίνς (72’ Τσάβες).

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Σ. Μάνταλος (Καβάλας)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»