Την έγκρισή του έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι όροι που είχε θέσει το ελεγκτικό συνέδριο ικανοποιήθηκαν και αυτό που μένει πλέον είναι η υπογραφή της σύμβασης πώλησης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε για τη σύμβαση με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς κατατέθηκε στο δικαστικό όργανο την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2016, πριν από περίπου πέντε μήνες.

Η επιτυχημένη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θεωρείται κρίσιμης σημασίας, δεδομένου ότι η εταιρεία είχε συσσωρεύσει χρέη ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που ξεκίνησε αυτόνομα τη λειτουργία της, το 2007, έως και το 2010.

Σε περίπτωση που η ιδιωτικοποίηση δεν πραγματοποιηθεί, δεν αποκλείεται οι υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θεωρήσουν πως τα χρήματα αυτά αποτέλεσαν έμμεση κρατική ενίσχυση, και να τα ζητήσουν πίσω εντόκως. Σενάριο, που εάν ευοδωθεί, θα οδηγήσει την εταιρεία σε πτώχευση.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μία ακόμη γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Τη μαχαίρωσε και μετά ήπιε πετρέλαιο για να αυτοκτονήσει

Άγριο επεισόδιο με μαχαίρι και σιδερένιο λεβιέ σε συνεργείο αυτοκινήτων στον Νέο Κόσμο - 2 συλλήψεις

Εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης πέθανε από ελονοσία

Χάρτη των τουρκικών θαλάσσιων πάρκων δημοσίευσε το Anadolu

Ερντογάν: «Η ιστορία ξαναγράφεται - για να χτίσουμε τον αιώνα της Τουρκίας δέσαμε την ουρά του αλόγου μας»

Οριστική η ελληνοϊταλική συμφωνία για την αγορά 2 φρεγατών Bergamini - Τι προβλέπεται

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από πρόθεση στο Αιγάλεω - Έβαλε φωτιά με αναπτήρα

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕΟ Αθηνών–Λαμίας: Νεκρός 58χρονος μοτοσικλετιστής

Καθυστερήσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων του Προαστιακού λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο

Αδειοδοτήθηκε και αποδίδεται σε λειτουργία η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά