Έτσι το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 09.00 έως τις 17.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πιο αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

«Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων»

Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες εκθέματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι προσέγγιζαν το παρελθόν, τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία και τη μυθολογία τους.
Για ενήλικες: στα ελληνικά 10 π.μ., 1 μ.μ. & 3:30 μ.μ., στα αγγλικά 10:30 π.μ. και στα γαλλικά 10:30 π.μ. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα). Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.

«Οι Αθηναίοι θυμούνται την ιστορία τους» (για παιδιά και τους γονείς τους)

Τα παιδιά θα αναζητήσουν με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων-Φροντιστών εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας και θα δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο.
Για παιδιά 4-7 ετών: 12 μεσημ.
Για παιδιά 8-12 ετών: 1:30 μ.μ. & 3 μ.μ.
Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 20 παιδιά). Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.
Την ίδια μέρα το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Εκδηλώσεις και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Εκδηλώσεις όμως έχουν προγραμματιστεί και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την Τετάρτη 25η Μαρτίου, επέτειο της Επανάστασης του 1821, το Μουσείο θα δέχεται επισκέπτες από τις 10:00 έως τις 15:00. Από τις 11:00 θα προβάλλεται ανά 20΄ λεπτά το power point "Πεδίον του Άρεως. Χώρος ιστορικής μνήμης των αγωνιστών του ΄21". Με χάρτες και φωτογραφίες θα παρουσιαστεί η ιστορία του Πεδίου του Άρεως, των ιστορικών του κτιρίων καθώς και των προτομών και αγαλμάτων ηρώων του 1821.



Έκθεση με ελληνικές φορεσιές στα χρόνια της επανάστασης



Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων.

Η έκθεση με τίτλο «Εικόνες της Αθήνας και ελληνικές φορεσιές στα χρόνια της Επανάστασης» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα είναι από 13 έως 29 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο και περιλαμβάνει φορεσιές από την Αθήνα, τον Αργοσαρωνικό (Ύδρα και Σπέτσες), τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο που ανήκουν στη συλλογή του Λυκείου Ελληνίδων.

Επίσης φιλοξενούνται αντίγραφα χαρακτικών έργων Ευρωπαίων ζωγράφων - περιηγητών της Αθήνας (James Stuart, Edward Dodwell και Theodose Du Moncel) στα τέλη του 18ου και αρχές του 19ου αιώνα, οι οποίοι αποτύπωσαν στο έργο τους την εικόνα της, διασώζοντας πολύτιμες πληροφορίες για τα αρχαία μνημεία, το φυσικό τοπίο και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της. Πρόκειται για εικόνες που κίνησαν το φιλελληνικό ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για έναν τόπο με λαμπρό αρχαίο παρελθόν αλλά δραματικό ιστορικό παρόν. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 09:00-19:00, Σάββατο & Κυριακή 09:00-14:00

Επιμέλεια: Τασία Μπαλικούρα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62

Οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας - Τι αλλάζει από σήμερα

Τραγωδία στην Ελβετία: «Περίπου 40» οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά, σύμφωνα με το ιταλικό ΥΠΕΞ

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

Ριφιφί στον Κολωνό για... 500 ευρώ

Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone στη Χερσώνα