Ζημιά ανάλογη εκείνης του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς λίγο έλειψε να υποστεί ο Λαουτάρο Φορμίκα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και τον Τόλη Χριστοφοράκη ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Δημητρακόπουλος.

Όπως τόνισε, θα χρειαστεί χρόνος για να διαπιστωθεί αν ο Αργεντινός μπακ θα καταφέρει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία.

«Σαν παιδί κι αυτός, πήγε στο ρεπό του για κολύμβηση. Εκεί τραυματίστηκε. Κάτι ανάλογο συνέβη με την περίπτωση του Γιάνκοβιτς, με τη διαφορά ότι η βία δεν ήταν τόσο μεγάλη στον τραυματισμό του Φορμίκα. Υπέστη κάταγμα στον δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο. Τις πρώτες ώρες που τον παρακολουθήσαμε δεν έβγαλε νευρολογικά προβλήματα. Αυτό είναι υπέρ του. Είναι σε μία ειδική έλξη που τον έχουμε βάλει και θα τον παρακολουθούμε», ανέφερε ο γιατρός των Αρκάδων.

Όσο για την ψυχολογική κατάσταση του ποδοσφαιριστή, είπε: «Δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, αλλά είναι ένα παιδί αισιόδοξο και πιστεύει πως όλα θα πάνε καλά. Από τη στιγμή που το παιδί κινεί τα χέρια του, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και δεν έχει νευρολογικά προβλήματα, είμαστε αισιόδοξοι. Του εξηγήσαμε πως όλα θα πάνε καλά. Θα παραμείνει άλλες 48 ώρες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κι από εκεί και πέρα θα κινητοποιηθεί ξανά και θα δούμε».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο Φορμίκα θα καταφέρει να παίξει ποδόσφαιρο, απάντησε: «Όλα είναι σχετικά. Αυτό το κάταγμα θέλει 6-8 εβδομάδες να κολλήσει, θα είναι ακινητοποιημένος, θα αρχίσει φυσικοθεραπεία και ασκήσεις ενδυνάμωσης, θα δούμε τι κινητικότητα θα αποκτήσει και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Αν δεν έχει προβλήματα, μουδιάσματα κλπ., ελπίζουμε να είναι εντάξει. Σε αθλητές είναι σπάνιοι τέτοιοι τραυματισμοί, να καρφωθείς κάτω. Τέτοιες κακώσεις έχουμε συνήθως σε τροχαία ή στη θάλασσα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέο… τιμολόγιο της Ντόρτμουντ στην Γκλάντμπαχ

Αποχαιρέτησε τον Καμπελά ο Ροντινέι: «Μέγιστος σεβασμός για σένα, είσαι κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού»

Τσακίρης: «Ατελείωτο πάρτι μετά την πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια - Απόλυτα επιτυχημένος ο Νίκολιτς»

Τσορμπατζόγλου: «Κίνηση για το μέλλον του ΠΑΟΚ ο Σαρρής - Στόχος ένας παίκτης για τις θέσεις της επίθεσης»

Δεσύλλας: «Ελπίδες για Πάντοβιτς ενόψει Τούμπας - Η άμυνα και το ερωτηματικό για τα 6άρια»

Η έκρηξη στο 3-2, το φιλί Ηλιόπουλου σε Πινέδα και ο χαμός στ’ αποδυτήρια: Η παρακάμερα του ΑΕΚ-Κραϊόβα

Τσανάκας: «Με αυτή την ενδεκάδα για να κλείσει καλά το 2025 ο Ολυμπιακός»

Χιμένεθ: «Πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά»

Επιστροφή Χάμουλιτς και Κάργα στην αποστολή του Βόλου ενόψει Παναιτωλικού

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Ζίβκοβιτς