Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Εϊμπάρ και Αλαβές, αφού το τελικό 1-1 στο «Ιπουρούα» δεν έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό ανόδου της La Liga2 σε κάποια εκ των δύο ομάδων.

Κάπως έτσι, το… ντέρμπι της Βασκονίας για την δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος δεν έβγαλε νικητή και όλα θα κριθούν σε πέντε ημέρες στο «Μεντιθορόθα», με τη νικήτρια να αντιμετωπίζει σε διπλά ματς τον νικητή του Αλμπαθέτε-Λεβάντε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους με τον Σιλά στο 9ο λεπτό να μετατρέπει σε γκολ την ασίστ του Τενάγλια για το 1-0. Με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια, φτιάχνοντας τελικές αλλά καμία εξ αυτών δεν ήταν ικανή να απειλήσει τον Σιβέρα. Μέχρι και το 45’+1’ όταν ο Στόιτσκοφ έφερε στα ίσα το σκορ.

Οι δύο ομάδες έμπαιναν από την ίδια αφετηρία στο δεύτερο μέρος, με το ματς να σκληραίνει και οι φάσεις να είναι λιγοστές. Πόσω μάλλον από το 73ο λεπτό και μετά όταν ο Αρμπίγια αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (σς. ειχε πάρει την πρώτη στο 60’) και άφησε την Εϊμπάρ με παίκτη λιγότερο, με το 1-1 να μην αλλάζει ως το φινάλε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube