Η Αρμάνι Μιλάνο δεν… πέθανε!

Βρισκόμενοι στον τοίχο, έχοντας ήδη δύο ήττες στη διοργάνωση οι Ιταλοί κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη 81-74 στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κορυφαίοι για την Αρμάνι οι Ραγκλαντ και Χάκετ, οι οποίοι σημείωσαν από 16 πόντους και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νίκη της ομάδας τους.

Η Μπάγερν ξύπνησε καθυστερημένα, αντέδρασε αλλά και πάλι ποτέ δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ… χτίζοντας μια διαφορά.

Καθοριστικό το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι και με καλή άμυνα έφτασαν στη νίκη.

Η Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και με καλή άμυνα κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με μια διαφορά την οποία αύξανε όσο περνούσαν τα λεπτά. Έτσι στο μέσο της πρώτης περιόδου (5’ 05’’) είχε φτάσει στο σημείο να προηγείται μέχρι και με 15 πόντους (17-2) της Μπάγερν.

Η ομάδα του Μονάχου σιγά-σιγά έδειχνε να βρίσκει λύσεις απέναντι στην άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι 3’55’’ πριν το τέλος είχαν καταφέρει να διατηρήσουν στους 15 την υπέρ τους διαφορά (21-6).

Κάπου εκεί ξύπνησαν οι γηπεδούχοι, έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και μείωσαν σε σημείο να βρίσκονται μόλις τέσσερις πόντους πίσω στο σκορ.

Περίπου οκτώ λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου η Μπάγερν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τον Βλάντιμιρ Στίματς με δίποντο να κάνει το 27-25. Με τον Χάκετ σε καλή βραδιά η Αρμάνι αντέδρασε, πέρασε και πάλι μπροστά.

Το… ντέρμπι συνεχίστηκε με τους γερμανούς να περνούν και πάλι μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο ισόπαλες με τον Τζεντίλε να κάνει το 43-43 και τον Ντζέντοβιτς στην επόμενη φάση να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων.

Όμοια εικόνα στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά τους γηπεδούχους να σκοράρουν στις τελευταίες τους επιθέσεις και να κλείνουν με 59-56 το δεκάλεπτο…

Σαφώς καλύτεροι οι παίκτες της Αρμάνι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με τον Κλέιζα πέρασαν μπροστά και πάλι στο σκορ περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη. Μέχρι το τέλος κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να αυξήσουν τη διαφορά φτάνοντας στη νίκη με επτά πόντους υπέρ τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 22-18, 16-13, 15-25

Μπάγερν: Σάφαρτζικ 15, Σαβάνοβιτς 13, Στίματς 12, Μπράιαντ 10, Μπέζινγκ 8, Γκαβέλ 6, Μίτσιτς 4, Ντζεντοβιτς 3, Γιάγκλα 3.

Αρμάνι: Χάκετ 16, Ραγκλαντ 16, Κλέιζα 11, Σάμουελς 10, Τζεντίλε 9, Μος 8, Μπρουκς 5, Τζέιμς 4, Μέλι 2.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!