Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε ρυθμούς πρωταθλήματος μετά τη διακοπή της για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων και στο μεγάλο λιμάνι γυρίζουν αύριο στου Ρέντη, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη. Ένα ματς ιδιαίτερα σημαντικό και συνάμα δύσκολο για την ομάδα του Πειραιά κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλά ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να επισημανθεί η σημασία της κατάκτησης μιας νίκης από πλευράς Ολυμπιακού σε μια έδρα όπως αυτή της Ξάνθης. Τέτοιες νίκες δίνουν πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη υπάρχουν αποτελέσματα αντιπάλων του Ολυμπιακού σε “αντίστοιχα” ματς που φανερώνουν πολλά.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει στα Γιάννινα την προηγούμενη αγωνιστική και στην πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία στην Κρήτη απέναντι στον Πλατανιά. Ο ΠΑΟΚ άφησε κι αυτός πόντους στη Λιβαδειά στην πρεμιέρα και γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη στην Ξάνθη.

Πρόκειται βέβαια για ένα πολύ δύσκολο ματς καθώς οι “ερυθρόλευκοι” θα βρουν απέναντι τους έναν αντίπαλο που έχει άλλο προπονητή και διαφορετική φιλοσοφία. Ο Λουτσέσκου είναι πλέον στον πάγκο του ΠΑΟΚ και όχι της Ξάνθης κι αυτό διαφοροποιεί την αγωνιστική εικόνα της ακριτικής ομάδας σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει την εποχή του Ρουμάνου.

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει να κάνει με το ότι το ματς στην Ξάνθη γίνεται μετά από παιχνίδια Εθνικών ομάδων. Η διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων “κρύβει” πολλές φορές “παγίδες” σε ότι αφορά τόσο την κούραση των διεθνών όσο και την αγωνιστική τους εγρήγορση. Κι αυτό είναι ένα θέμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον Χάσι τις επόμενες μέρες στου Ρέντη.

Ο Αλβανός τεχνικός των “ερυθρόλευκων” καλείται επίσης να “βγάλει” απ' το μυαλό των παικτών του το ματς με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο “Καραϊσκάκη” για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πειραιώτες επιστρέφουν στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι φυσικά λογικό οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού να περιμένουν πως και πως την πρεμιέρα τους στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Χάσι όμως θα πρέπει να βάλει “απαγορευτικό” σε οποιαδήποτε σκέψη για Σπόρτινγκ αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και το γνωρίζει καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού. Γνωρίζει όμως επίσης καλά πως αυτή τη στιγμή οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε (αντίθετα κινδυνεύουν να χάσουν πολλά) αν στο μυαλό τους κυριαρχεί η πορτογαλική ομάδα και όχι η Ξάνθη.

Είναι λογικό βέβαια όσο πλησιάζουν οι μέρες για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ να υπάρχει ανυπομονησία για το ματς με τους Πορτογάλους και κανείς δεν μπορεί να “κατηγορήσει” τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν αρχίσει τις “κλεφτές ματιές” στην πρώτη “μάχη” του ομίλου. Ωστόσο είναι μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές το ματς στην Ξάνθη. Είναι απ' τα παιχνίδια που θεωρούνται “κλειδιά” για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αν οι “ερυθρόλευκοι” πάρουν το διπλό, θα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν ένα απ' τα πιο δύσκολα ματς στην περιφέρεια.

*Σε ότι αφορά τις επιλογές του Χάσι για την εντεκάδα, έχει ενδιαφέρον να δούμε τις επιλογές του 45χρονου τεχνικού στο κέντρο της άμυνας. Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό “σενάριο” είναι να δούμε στο κέντρο της άμυνας τους Ρομαό – Βούκοβιτς αλλά κι αυτό το δίδυμο δεν είναι σίγουρο.

*Σε ότι αφορά τον Καπίνο, ο διεθνής γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις κι έτσι είναι πολύ πιθανό να κάνει ντεμπούτο ο Προτό.

*Για την κορυφή της επίθεσης όλα “δείχνουν” Μπεν και αλλαγή τον Τζούρτζεβιτς. Περισσότερα για την εντεκάδα θα μπορούμε να πούμε μετά την προπόνηση της Τετάρτης.

*Όταν ένας παίκτης θέλει να γίνει μια μεταγραφή, βρίσκει τον τρόπο να το πετύχει. Ο Μιραλάς το είπε και θα πιέσει (ακόμα περισσότερο) για να γυρίσει. Υπομονή λοιπόν για τους φίλους του Ολυμπιακού μέχρι τον Ιανουάριο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»