Μετά τον Batman, ήρθε η σειρά του Superman για να λάβει το απαραίτητο για την εποχή σοβαροφανές lifting, όπως αυτό καθιερώθηκε μετά την επιτυχία της τριλογίας Batman του Christopher Nolan, ο οποίος εμπλέκεται και εδώ ως παραγωγός, αφήνοντας την σκηνοθεσία στον Zack Snyder (300, Watchmen).

Πρόκειται λοιπόν για ένα reboot, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει μια άλλη οπτική στο χτίσιμο του χαρακτήρα του Superman, τονίζοντας τις τρωτές πλευρές του και τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει μεγαλώνοντας.

Η δράση ξεκινάει στον πλανήτη Krypton, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε φορά στο παρελθόν.

Εξιστορείται η καταστροφή του πλανήτη και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από αυτή, με εντυπωσιακές εικόνες και επιβλητική συνοδεία από το επικό (αλλά χωρίς τους παραδοσιακούς Superman ήχους) soundtrack του Hans Zimmer.

Στο διάστημα αυτό δίνεται ένα μικρό περιθώριο ανάπτυξης στην αλληλεπίδραση ανάμεσα σε δύο από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της ταινίας, τον Jor-El (Russell Crowe) και τον General Zod (Michael Shannon) και εξιστορείται το πραξικόπημα και η συνακόλουθη -σωτήρια όπως αποδεικνύεται- καταδίκη του τελευταίου και των συντρόφων του.

Το σκάφος που έχει επιβάτη τον μικρό Kal-El (Henry Cavill) εκτοξεύεται προς τη Γη και το σκηνικό μεταφέρεται οριστικά στον πλανήτη μας.

Όπως ξέρουμε όλοι, τον μικρό Kal-El ανακαλύπτουν στο Kansas οι Jonathan (Kevin Kostner) και Martha Kent (Diane Lane), οι οποίοι τον μεγαλώνουν σαν παιδί τους και του μεταφέρουν τις ηθικές αξίες τους. Αυτό που του μεταφέρουν, επίσης, είναι το άγχος της απόκρυψης της ταυτότητάς του, αφού ο Jonathan θεωρεί τον κόσμο ανέτοιμο να βρεθεί μπροστά στην αλήθεια της μη μοναξιάς μας στο σύμπαν.

Η δυναμική που προκαλείται από την επιμονή του θετού πατέρα στον συγκεκριμένο τομέα είναι σημαντική κι έχει ως αφορμή κάποιες ιδιαίτερα έντονες σκηνές, άλλες φορές με happy end και άλλες όχι.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Όσκαρ: Η «Οδύσσεια» του Νόλαν και οι… μνηστήρες του χρυσού αγαλματιδίου

Πού φυλάνε οι σταρς τα βραβεία που κερδίζουν; Ποιος έβαλε το Όσκαρ στο ψυγείο και ποιανού η μητέρα το «έκλεψε»

Επίσημη η υποψηφιότητα της Ελλάδας στα OSCAR με τη «Σπασμένη Φλέβα»

NiVO στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Το ντοκιμαντέρ θα είναι γεμάτο με ιστορίες και γεγονότα που δεν έχουν δημοσιευθεί»

«Schumacher '94 – The Birth of a Legend»: Η γέννηση ενός θρύλου μέσα από τα μάτια της Κορίνα Σουμάχερ

«Spider-Man: Brand New Day»: Σαρώνει το box office με 2 δισ. δολάρια σε 21 ημέρες

«Spider-Man: Brand New Day»: Σπάει τα ταμεία – 1,67 δισ. δολάρια και…«βλέπει» τα 3 δισ.

Αντόνιο Μπαντέρας: «Η καρδιακή προσβολή ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ»

«Spider-Man: Brand New Day»: Έσοδα 927 εκατ. δολαρίων στο πρώτο Σαββατοκύριακο – Ιστορικό ντεμπούτο

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο Βίνσεντ Παστόρε, ο αγαπημένος ηθοποιός των «The Sopranos»