Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΔΕΗ για την αγορά της εταιρίας μεταπώλησης ενέργειας των Σκοπίων EDS.

Το θέμα που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ με έρευνα για την εξαγορά της εταιρία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ζάεφ, Κώτσο Ανγκιούσεφ έναντι τιμήματος 4,8εκ € ένω ανέλαβε και υποχρεώσεις σε δάνεια που ξεπερνούν τα 26εκ€.

Η εξαγορά είχε γίνει λίγους μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών, με την κυβέρνηση να μην φέρνει ποτέ στην κοινή γνώμη το αρχικό τίμημα που ζητούσε ο Ανγκιούσεφ αλλά και τους όρους της συμφωνίας.

Το ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι η κατάθεση των χρημάτων της ΔΕΗ γίνονται στον προσωπικό λογαριασμό του Ανγκιούσεφ ενώ η εξαγορά έγινε μετά από εισήγηση της θυγατρικής της ΔΕΗ στην Αλβανία, όπου έχει τοποθετηθεί ο πρώην διοικητής της βιομηχανίας ζάχαρης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Λάντζας.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη