Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ.

Η παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού ήταν άμεση και με βάση την παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ξεκινά ο κύκλος της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην εκτεταμένη εισαγγελική έρευνα που ξεκινά θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές.

Η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό Θα λάβει υπόψη του και θα συνεργαστεί στενά με τους αρμόδιους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ