Παραγγελία για διερεύνηση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο του 2000 με βάση τα όσα ανέφερε απολογούμενος ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην υπόθεση της Siemens, έδωσε στην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννας Ψαρουδάκη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την παραγγελία της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού πρέπει να ερευνηθούν τα λεχθέντα από τον Θεόδωρο Τσουκάτο, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις από έδρας στη δίκη για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού, αναφέρθηκε σε χρηματοδοτήσεις ιδιωτικών προς τα κόμματα - με λεπτομέρειες για το ΠΑΣΟΚ - την εποχή εκείνη προκειμένου να καλύπτουν προεκλογικές τους ανάγκες, όπως μετακινήσεις ετεροδημοτών, προβολή σε ΜΜΕ και αφίσες, ενοικίαση προεκλογικών κέντρων και λοιπά.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος υπολόγισε - σε γενικές γραμμές- πως η ιδιωτική χρηματοδότηση για το κόμμα του ανερχόταν στα 16 δισ. δραχμές εκείνη την εποχή.

Ήδη η Οικονομική Εισαγγελία διερευνά τα οικονομικά των κομμάτων για τα οποία έχουν ήδη κληθεί σε εξηγήσεις - τις οποίες και έχουν παράσχει- πρώην υπεύθυνοι των κομματικών ταμείων ενώ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και ποινικές διώξεις επί του θέματος.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 40 διαρρήξεις με πρωταγωνιστή 16χρονο

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ