Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στην παραγωγή craft χειροποίητης μπίρας. Η ελληνική σκηνή της μικροζυθοποιίας έχει αναπτυχθεί ραγδαία, με πολλές νέες ζυθοποιίες να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως η Alea Brewing, η ζυθοποιία Αναστασίου, το Mustaki Nomad Brewing, η Blame the Sun, κλπ.
Πολλές από αυτές, μάλιστα, έχουν δημιουργήσει και taprooms για να προωθήσουν άμεσα τα προϊόντα τους, με βασική τους φιλοσοφία να προσφέρουν φρέσκια μπίρα στο κοινό σε ιδιαίτερους χώρους, όπως παλιά σιδηρουργεία, αποθήκες ή ακόμα και στους ίδιους τους χώρους παραγωγής της μπίρας. Δείτε αναλυτικά εδώ