Μια πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης για τη σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδη, μετά από αυτόφωρη διαδικασία που είχε κινηθεί κατά του γνωστού δημοσιογράφου. Ο ΣΚΑΪ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.

Στις 00:05, λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», τρεις αστυνομικοί και ένας με πολιτικά επιχείρησαν να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Αυτό φυσικά δεν μπορούσε να συμβεί, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράτυπη. Στη συνέχεια, οι Αρχές ζήτησαν να μην «παίξει» στον αέρα η εκπομπή, στην οποία αποκαλύφθηκαν συνομιλίες του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη με δημοσιογράφους και παράγοντες, τις οποίες προφανώς ορισμένοι δεν ήθελαν να δουν δημοσιοποιημένες.

Περίπου στις 01:30 εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ η αντιεισαγγελέας Ελευσίνας (συνοδεία περιπολικού), η οποία έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης για τον Κυριάκο Θωμαΐδη, έψαξε κάθε όροφο και κάθε αίθουσα(!) προκειμένου να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. Ύστερα από αρκετά λεπτά εξονυχιστικού ελέγχου (και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 2:30), οι αστυνομικοί και η αντιεισαγγελέας έφυγαν δίχως να βρουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος λόγω του ότι η εκπομπή μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση, δεν ήταν στον χώρο και είχε αποχωρήσει από νωρίς.

Πρόκειται φυσικά για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, μια αντιδημοκρατική ενέργεια που είχε ως στόχο την «φίμωση» του δημοσιογραφικού λόγου και της ελευθερίας του Τύπου. Εν έτη 2016... Αξίζει να σημειωθεί πως η «Δίκη» προβλήθηκε κανονικά και το περιεχόμενο των διαλόγων προκαλεί «σεισμό» στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.



Καρέ καρέ η είσοδος της αντεισαγγελέως στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ...


Έξοδος της αντεισαγγελέως από το κτήριο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας...


Δείτε εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ...


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία & Δωδεκάνησα

Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του, ο οποίος προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα

Γκίλφοϊλ: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η Βόρεια Ελλάδα

Τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο deal «μαμούθ» μεταξύ Netflix και Warner - Ο ρόλος του Τραμπ και της Paramount

Μάρκο Ρούμπιο: «Το πρόστιμο της ΕΕ στην πλατφόρμα Χ συνιστά επίθεση στον αμερικανικό λαό»

Μπλόκα αγροτών: Σοβαρά επεισόδια με δακρυγόνα και συγκρούσεις στα «πράσινα φανάρια» πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία

Κομισιόν: Πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X για το «μπλε σήμα» και παραπλανητικές διαφημίσεις

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πάνε στην εργασία τους λόγω κακοκαιρίας

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου ΕΜΥ: Συνεχίζεται ως το μεσημέρι του Σαββάτου ο Byron