Τον συμπατριώτη του, Ζινεντίν Ζιντάν, εκθείασε ο νέος παίκτης της Φιορεντίνα, Βαλεντίν Εϊσερίκ.

Κατά την επίσημη παρουσίασή του από τους «βιόλα», ο Γάλλος χαφ είπε πως: «Ο Ζιντάν είναι το είδωλό μου. Τον θυμάμαι ως παίκτη της Γιουβέντους, όταν ήμουν πολύ μικρός. Θα ήθελα να γράψω τη δική μου ιστορία στην Ιταλία και να συμπεριληφθώ στη λίστα των κορυφαίων, όπως είναι οι Φραντσέσκο (Τότι) και Αλέσαντρο (Ντελ Πιέρο)».

Στη συνέχεια, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μετακινηθεί από τη Νις στη Φιορεντίνα. «Επέλεξα να έρθω, επειδή πιστεύω πως ο σύλλογος μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα κατά τη φετινή σεζόν. Διαθέτει ποιότητα και αναμφίβολα εντάσσεται στις πέντε καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος».

Συνέχισε, λέγοντας πως: «Θέλω να καταγράψω όσες περισσότερες συμμετοχές γίνεται. Η θέση στην οποία θα επιλέξει να με τοποθετήσει ο προπονητής μου δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Συνήθως, παίζω πίσω από τον επιθετικό, ωστόσο δύναμαι να αγωνιστώ και στις πτέρυγες».

Έκλεισε, προσδιορίζοντας τις διαφορές του ιταλικού και του γαλλικού πρωταθλήματος. «Λόγω του συνεχούς τρεξίματος, τα παιχνίδια της Serie A είναι πιο απαιτητικά από αυτά της Ligue 1. Ο προπονητής θέλει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube