Όταν παίρνω τέτοιες αποφάσεις συνηθίζω να ζητώ «συγνώμη» από τον καλύτερο προπονητή ποδοσφαίρου στον κόσμο! Ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπως από πέρυσι έλεγε και τον πιστεύαμε, έχει δημιουργήσει μία ομάδα έτοιμη να σαρώσει τίτλους και να σπάσει τα ρεκόρ. Το αν θα πετύχει κάτι από τα δύο θα φανεί λίγο πριν τα μέσα του 2015. Πάντως ως τώρα έχει την Τσέλσι πρώτη και αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ, τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ειδικά με τα χάλια που παρουσιάζουν οι υπόλοιποι «μνηστήρες».

Στον έβδομο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ οι Λονδρέζοι είναι πρώτοι, αήττητοι και δεν υφίσταται λογικό σενάριο που να μην τους έχει στη δυάδα πρόκρισης. Για την ακρίβεια με νίκη ή με οποιαδήποτε ισοπαλία με δύο γκολ κι επάνω (2-2, 3-3 κτλ) η Τσέλσι προκρίνεται άμεσα. Με «τρίποντο» στο Γκενζελκίρχεν είναι σίγουρα πρώτη, επομένως το κίνητρο των Άγγλων και του Πορτογάλου προπονητή τους υφίσταται. Οι Λονδρέζοι είναι δεκαοκτώ ματς αήττητοι για όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν, έχοντας δεκατέσσερις νίκες!

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο προσπαθεί να σουλουπώσει αμυντικά τη Σάλκε, όχι με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής αν και τα αποτελέσματα συνήθως τον ευνοούν (τέσσερις νίκες, τρεις ήττες για όλες τις διοργανώσεις). Το 3-2 με τη Βόλφσμπουργκ είναι τιμητικό και «προσβλητικό» ταυτόχρονα για τους «βασιλικούς μπλε».

Στο καλό τους διάστημα διέλυσαν τους φορμαρισμένους αντιπάλους τους με φοβερά ποσοστά ευστοχίας (πρωταγωνιστής ο Τσούπο-Μοτίνγκ που είναι καλή περίπτωση και τώρα για πρώτος σκόρερ), στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, τα… είδαν όλα για να μπορέσουν να κρατήσουν τη μεγάλη νίκη. Ο Ιταλός δεν εξαργύρωσε την τεράστια επιτυχία του, το 2012, να πάρει «λαβωμένη» την Τσέλσι από τη λαίλαπα του Αντρέ Βίλας Μπόας και να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Μετά την απόλυσή του λίγους μήνες αργότερα κι αφού ποτέ δεν έπεισε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ότι μπορεί να γίνει ο νέος «Special One» των Λονδρέζων, είπε μπόλικα «όχι» περιμένοντας την κατάλληλη ομάδα. Στη Σάλκε διαπίστωσε πώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις επιτυχίας. Δυνατό οικονομικά μέγεθος, με ισχυρό πυρήνα φιλάθλων και το φόρτε του: Αποψιλωμένη ψυχολογικά από τον προκάτοχό του Γενς Κέλερ.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό τα γκολ των Γερμανών πανηγυρίζονται με τον προπονητή στο επίκεντρο κι αυτό συμβαίνει στη δεύτερη μεγάλη ομάδα που αναλαμβάνει ο Ντι Ματέο. Αν είναι καλός στη δουλειά του θα φανεί μελλοντικά, πάντως ψυχολόγος είναι άριστος και βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του. Να κερδίσει την Τσέλσι και να πλήξει σε σημαντικό βαθμό το αήττητο της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή!

Στα αγωνιστικά νέα οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στη Γερμανία πλήρεις και είναι στη διακριτική ευχέρεια του Μουρίνιο ποιους θα βάλει. Πέραν του Ντράξλερ, που αποτελεί σοβαρή απώλεια αλλά μακρόχρονη, ο Ντι Ματέο δεν μπορεί πιθανότατα να υπολογίζει τον Ομπάσι ο οποίος επί των ημερών του μοιάζει αναγεννημένος.

Αυτή, μάλιστα, είναι απουσία για τη Σάλκε αν τελικά δεν αγωνιστεί ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός. Σε πέντε ματς απέναντι στην Τσέλσι, στην Ευρώπη, οι Γερμανοί δεν έχουν νίκη, ωστόσο στον πρώτο γύρο του έβδομου ομίλου απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Είναι, δηλαδή, μία από τις τέσσερις ομάδες που φέτος δεν έχουν χάσει από την «πυρηνική» Τσέλσι.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι στο οποίο μπορούν να γίνουν τα πάντα. Υπό άλλες συνθήκες η ισοπαλία θα ήταν βολική για τη Σάλκε, όμως δεν πρόκειται για το απολύτως επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Τσέλσι είναι δίκαιο φαβορί και προχωρά με κεκτημένη ταχύτητα. Λογίζεται ιδιαίτερος ο αγώνας, με αμφίδρομα κίνητρα για τους προπονητές των δύο ομάδων. Μπορούν να γίνουν τα πάντα…

Το 2012 ο υπογράφων υπήρξε από τους ελάχιστους που πίστεψε στο θρίαμβο της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι ειδικά σε μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου. Αν κάπου η πρωτοπόρος της Πρέμιερσιπ πρέπει να χάσει για πρώτη φορά είναι κόντρα στην ομάδα του τεχνικού που της χάρισε μία από τις μεγαλύτερες και πλέον απρόσμενες επιτυχίες της ιστορίας της. Δεν είναι έτοιμη η Σάλκε ακόμη για υπερβάσεις, γι΄ αυτό οι ακόλουθες επιλογές έχουν μεγάλο ρίσκο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
105. ΣΑΛΚΕ – ΤΣΕΛΣΙ: 1 (3,90)
105. ΣΑΛΚΕ – ΤΣΕΛΣΙ: 1 Η (4,25)
105. ΣΑΛΚΕ – ΤΣΕΛΣΙ: 1 Η – 1 Τ (7,50)
ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ: ΤΣΟΥΠΟ-ΜΟΤΙΝΓΚ (9,00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube