Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η αναμέτρηση της Γιουβέντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι κι αυτό γιατί ο Ιβάν Ράκιτιτς εξέφρασε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον θαυμασμό του στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο Κροάτης χαφ ρωτήθηκε για την απουσία των Ιταλών διεθνών, αλλά ο παίκτης της Μπαρτσελόνα στάθηκε ειδικά στον γκολκίπερ-θρύλο.

«Νιώθω ότι πρέπει να πω στον Μπουφόν να πάει στη θέση μου, αφού όλα αυτά που έχει κάνει για το ποδόσφαιρο είναι εκπληκτικά, απλά μοναδικά. Όταν ένα παιδί γράφει την ιδανική ενδεκάδα, ο Μπουφόν θα είναι πάντα εκεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς είναι να τον βλέπεις στο τέλος ενός παιχνιδιού σε αυτή τη φυσική κατάσταση και να στέκεσαι δίπλα του.

Είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορεί να τελειώσει την καριέρα του με τη συμμετοχή του έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο και ειλικρινά θα αγαπούσα να του δώσω αυτή την ευκαιρία. Είναι δύσκολο να μένει εκτός από ένα τέτοιο τουρνουά, αλλά πιστεύω ότι στη ζωή μερικές φορές χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω, για να πας τρία μπροστά».

Αυτή η εκ βαθέων εξομολόγηση του Ιβάν Ράκιτιτς δεν γινόταν να μην σχολιαστεί από τον ίδιο τον Μπουφόν, που απάντησε μέσω Twitter.

«Αγαπητέ Ιβάν Ράκιτιτς, ως τερματοφύλακας θα μπορούσα να παίξω, αλλά παίζοντας στην Κροατία και ως κεντρικός μέσος στη θέση σου, δεν θα ήταν καλή ιδέα. Το λέω για το δικό σου καλό. Πέρα από την πλάκα, τα λόγια σου είναι πραγματικό δώρο. Χάρη σε σένα και τον Ζόρντι Άλμπα: η φανέλα μου σε περιμένει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube