Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον στη Βόρεια Μακεδονία η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, έτσι όπως καταγράφεται όλες τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 101 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.492. Τα περισσότερα από τα 101 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια ( 59 κρούσματα).

Επίσης, τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 145 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι ανέφερε ότι τα αίτια αύξησης των κρουσμάτων οφείλονται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν τήρησε τα προστατευτικά μέτρα και δεν απείχε από συγκεντρώσεις.

«Περίπου το 85% του πληθυσμού σέβεται τα μέτρα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι είναι ανεύθυνοι. Υπήρξαν παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ο ιός» δήλωσε ο Όλιβερ Σπάσοφσκι.

Πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφεται σε ορισμένους δήμους των Σκοπίων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες παρατηρείται αναζωπύρωση της επιδημίας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οικογενειακή τραγωδία το Μεγάλο Σάββατο στη Σάμο: 49χρονη με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τον πατέρα της

Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι: Τι θα πρέπει να προσέξουμε

Πάσχα στα Μετέωρα: Εκδηλώσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής

Πάσχα 2024: Μέχρι τι ώρα θα είναι σήμερα ανοικτά τα καταστήματα

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα πλοία, ΚΤΕΛ, αεροπλάνα - Πάνω από 420.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια στις εθνικές οδούς

Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα - Η αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις πλημμύρες στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί, 74 οι αγνοούμενοι

Αγρίνιο: Εκρηκτικό θέαμα από τους χαλκουνάδες - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στη διάρκεια της εφόδου στο Columbia

Στο Κάιρο μεταβαίνει αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει για την εκεχειρία στη Γάζα