Οι επικίνδυνοι ληστές δεν δίσταζαν να βασανίζουν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα. Πριν από λίγους μήνες είχαν εισβάλει σε σπίτι 84χρονης, την οποία είχαν ξυλοκοπήσει άγρια για να της αποσπάσουν μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό και μερικά δαχτυλίδια. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε δύο μήνες αργότερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και ερευνάται αν ο θάνατός της προήλθε από τα άγρια χτυπήματα που είχε δεχθεί.

Χθες το πρωί, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε Παγκράτι, Ιλίσια, Ν. Κόσμο, Αγ. Παντελεήμονα καθώς και στην Καλαμάτα, συνελήφθησαν δεκάξι μέλη της σπείρας, ηλικίας από 22 έως 51 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τα σπίτια των ηλικιωμένων πριν εισέλθουν σ’ αυτά. Στόχος τους ήταν να βρίσκονται οι ένοικοι μέσα στα σπίτια, ούτως ώστε να τους βασανίσουν για να τους αποκαλύψουν πού έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Τους απειλούσαν με όπλα ή μαχαίρια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ασκούσαν βία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σκληρότητα, γρονθοκοπώντας τους στο κεφάλι και στο σώμα προκειμένου να δώσουν πληροφορίες. Επίσης, «μπούκαραν» σε απομονωμένες εξοχικές κατοικίες που δεν διέθεταν συναγερμό ή πόρτες ασφαλείας και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ακόμα και ολόκληρες ηλεκτρικές συσκευές. Τα κλοπιμαία τα διέθεταν σε κλεπταποδόχο, γνωστό με το παρατσούκλι ο «Κωτσόβολος του Βύρωνα».

Πυροβόλησαν αστυνομικούς

Μάλιστα, οι αδίστακτοι δράστες είχαν ανοίξει πυρ και κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ όταν τους είχαν κάνει σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, πριν από δύο μήνες στο Περιστέρι. Από τη συμπλοκή δεν είχε υπάρξει τραυματισμός και οι κακοποιοί είχαν καταφέρει να διαφύγουν.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 5 περιπτώσεις ληστειών, καθώς και 28 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, που είχε διαπράξει η σπείρα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνες σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρικών συσκευών, δύο πυροβόλα όπλα, ένα αεροβόλο, πέντε μαχαίρια, ένα σπαθί, το χρηματικό ποσό των 2.846 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, έξι αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες.

Πηγή: ethnos.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας