Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλλιθέα, εντός του οποίου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Κατά τον έλεγχο, εντός του καταστήματος διαπιστώθηκε να βρίσκονται συνολικά 43 άτομα, μεταξύ των οποίων ο προσωρινά υπεύθυνος και ένας υπάλληλος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παράβαση των νομοθεσιών για τα τυχερά παίγνια, τη ρύθμιση ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τα προσωπικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παιγνιομηχανήματα και τραπέζια με τσόχα για τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων. Παράλληλα, τηρούνταν αυστηρά μέτρα προστασίας με τον χώρο να επιτηρείται από κάμερες, τα δεδομένα των οποίων αποθηκεύονταν σε καταγραφικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 52 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα εξαρτήματά τους (οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια),
• 16 κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα,
• 1.549,5 ευρώ,
• 10 παιγνιομηχανήματα τύπου «κουλοχέρης»,
• 3 ξύλινα τραπέζια με τσόχα και
• ηλεκτρονική ρουλέτα (με κάμερα και οθόνη).

Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για σύσταση παρακαταθήκης.

Ο προσωρινά υπεύθυνος και ο εργαζόμενος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ λοιποί συλληφθέντες με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας: Ο μεγαλύτερος γνωστός ιστός αράχνης στον κόσμο – Πάνω από 111.000 αράχνες σε σπηλιά θείου

Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,2% η ΝΔ - Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν ΕΛΑΣ - ΠΑΣΟΚ

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις - Συγκέντρωση στις 12 στα Προπύλαια

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο - Τα αιτήματα των εργαζομένων

Αλλαγές σε προσλήψεις και μισθούς από τη 1η Νοεμβρίου

Γαύδος: Στο εδώλιο παραθεριστής για γυμνό μπάνιο στο Σαρακήνικο – Το ρεπορτάζ του BBC και η απαγόρευση

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο - Τα αιτήματα των εργαζομένων

Έκθεση «φωτιά» του ΤΕΕ για την Γκράβα: Ακατάλληλες εγκαταστάσεις και ανιχνευτές εκτός λειτουργίας

«Χρίσμα» Τραμπ στη Λεπέν: Είναι η «συντηρητική φωνή» στη Γαλλία

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις - Συγκέντρωση στις 12 στα Προπύλαια