Τη στιγμή που έχει ανέβει ξανά το θερμόμετρο μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για την κρίση στη Συρία, οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία.

Το αεροπλανοφόρο σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη και ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook». Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό «USS Normandy».

Αργότερα, σε αυτό τον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham». Συνολικά, σε αυτά τα πολεμικά σκάφη επιβαίνουν 6.000 ναύτες, ενώ μαζί με τα αμερικανικά θα είναι και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen», στο πρώτο μισό της αποστολής τους.

Αυτή θα περιλαμβάνει «επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και προσπάθειες συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους», θα παράσχει «την ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων και θα ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία» στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το «Harry S. Truman» θα αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» και τον στόλο που το συνοδεύει, που ολοκλήρωσε την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή, τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο