Την περίπτωση του Μαξίμ Λεστιέν έχει… κυκλώσει η ΑΕΚ. Πρόκειται για τον 26χρονο Βέλγο εξτρέμ, ο οποίος είναι ελεύθερος και είχε απασχολήσει και τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά τότε είχε προτιμήσει τη Μάλαγα και την Primera Division.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει υπόψη του τη συγκεκριμένη λύση εδώ και μέρες και εξετάζεται από τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο παρότι δεν έχει συμβόλαιο δεν αποτελεί εύκολη περίπτωση καθότι διαθέτει καλό όνομα στην αγορά. Στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να βάλουν σε προτεραιότητα την απόκτηση εξτρέμ και πρόθεσή τους είναι να αποκτηθεί άμεσα ένας ποιοτικός παίκτης για τη θέση, ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσει ένας ακόμη ακραίος.

Ο Λεστιέν αναδείχθηκε από τη Μουσκρόν και το 2010 μετακόμισε στην Κλαμπ Μπριζ και παρέμεινε μέχρι το 2014 μετρώντας 157 συμμετοχές, 39 γκολ και 37 ασίστ. Από εκεί τον απέκτησε η Αλ Αραμπί του Κατάρ και τον δάνεισε αρχικά στην Τζένοα (24 συμμετοχές-1 γκολ) και εν συνεχεία στην Αϊντχόφεν (19 συμμετοχές-3 γκολ-10 ασίστ). Το καλοκαίρι του 2016 η Ρούμπιν Καζάν δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ (!) για να τον πάρει στη Ρωσία και σε ενάμιση χρόνο είχε 28 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ. Τον περασμένο Γενάρη δόθηκε δανεικός στη Μάλαγα, όπου είχε 12 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Έχει περάσει από όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες του Βελγίου, ενώ είχε κληθεί και στην Ανδρών για το φιλικό με τις ΗΠΑ το Μάιο του 2013, δίχως-ωστόσο-να καταγράψει συμμετοχή με το εθνόσημο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.